Cukormentes csörögefánk

Vega

Vega

Hozzávalók

20 - 25
darabhoz
+
250 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 ek eritrit
1 mk vaníliaaroma
160 ml tejföl
50 g lágy vaj
2 db tojássárgája
1 ek rum
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cukormentes csörögefánk

Persze, alapvetően a csörögefánk tésztájába amúgy sem kell temérdek cukor, na de ezt nem biztos, hogy mindenki tudja. Szóval ha éppen nem totális diétára vagy kényszerítve, akkor kevés eritrittel és egy cukormentes baracklekvárral csodás végeredményt kapsz, és nem kell lemondanod a fánkozás izgalmairól. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

20 - 25
darabhoz
+
250 g liszt
1 mk sütőpor
1 csipet só
1 ek eritrit
1 mk vaníliaaroma
160 ml tejföl
50 g lágy vaj
2 db tojássárgája
1 ek rum
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ha február, akkor csörögefánk, ez nem is kérdés! Vagy szalagos fánk. Vagy amerikai fánk. Na jó srácok, csináljatok fánkot!

A csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a sütőport, a sót és az eritritet is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk. 

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik robuszt középen bevagjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon. 

160 fokos, bő olajban, pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és a cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

Cukormentes csörögefánk

Ha tetszett a cukormentes csörögefánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Sütőben sült banános fánk

Diétás édesburgonyafánk

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?