Cukormentes
Hozzávalók
- 100 g zabpehelyliszt
- 150 g fehér rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db lime héja
- 1 db narancs héja
- 250 g zsírszegény túró
- 60 g eritrit
- 100 g apró szemű zabpehely
- bő olaj a sütéshez
A krémhez
- 250 g light mascarpone
- 1 csipet só
- ½ tk fahéj
- 1 tk fűszeres barna rum
- 25 g eritrit
Hozzávalók
- 100 g zabpehelyliszt
- 150 g fehér rizsliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db lime héja
- 1 db narancs héja
- 250 g zsírszegény túró
- 60 g eritrit
- 100 g apró szemű zabpehely
- bő olaj a sütéshez
A krémhez
- 250 g light mascarpone
- 1 csipet só
- ½ tk fahéj
- 1 tk fűszeres barna rum
- 25 g eritrit
A cukormentes túrófánk elkészítéséhez a liszteket és a sütőport egy csipet sóval összekeverjük, majd belereszeljük a narancs és a lime héját. A túrót és az eritritet egy aprítógépben krémesítjük, ezután a liszthez keverjük, és kidolgozzuk. A mixünket hűtőbe helyezzük 20 percre, hogy a zab- és rizsliszt bedagadjon.
Ha letelt a hűtési idő, golflabdánál kicsivel kisebb golyókat görgetünk a masszából, amiket alaposan összetömörítünk, majd vízbe mártjuk, és apró szemű zabpehelybe forgatjuk. Forró, kb. 170 fokos olajban 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat.
A krémhez a mascarponét, a sót, a fahéjat, a rumot és az eritritet egy elektromos habverővel könnyűvé habosítjuk. A fánkot a krémmel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a cukormentes túrófánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fánk:
Házi vaníliakrémmel töltött fánk
Apácafingocska vaníliakrémmel
Amerikai fánk