A cukormentes sütőtökös pite tésztájához összekeverjük a liszteket, a sót, az eritritet, a fahéjat, és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkezdjük összegyúrni. Ha igényel 1-2 evőkanál vizet, adhatunk hozzá, hogy szépen összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát annyira, hogy kicsit túllógjon a formán, majd beletesszük, lenyomkodjuk, és a széleit levágjuk. Megszurkáljuk egy villával, és 180 fokon 10 percig elősütjük.
A krémhez a tojásokat kicsit kihabosítjuk az eritrittel, majd mehet bele a többi hozzávaló, és alaposan elkeverjük. Beleöntjük az elősütött formába, és visszarakjuk a sütőbe 45-50 percre. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
A tetejére egy tálban 3-4 percig habosítjuk a mascarponét a tejszínnel, majd belekeverjük az eritritet. A kihűlt pitére nyomjuk a habot, megszórjuk az apróra vágott tökmaggal, és aztán szeletelhetjük is.

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 55 perc
Hűtés: 90 perc
Összesen: 160 perc
Még több cukormentes recept:
Sacher-torta cukormentesen
Cukormentes mogyoróvajas csokibonbon
Cukormentes sütőtökös répatorta