Cukormentes
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 100 g cukrozatlan mogyoróvaj
- 4 g édesítőszer
- 120 g étcsokoládé
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 100 g cukrozatlan mogyoróvaj
- 4 g édesítőszer
- 120 g étcsokoládé
A mogyoróvajas csokibonbon elkészítéséhez a mogyoróvajat összekeverjük az édesítővel. Az étcsokoládé 70%-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd levéve a gőzről, hozzákeverjük a maradék 30%-át.
Minimuffinformákba muffinkapszlikat rakunk, és 1-1 mokkáskanálnyi csokit eloszlatunk bennük úgy, hogy kb 1 cm-nyi részen bevonja a kapszlik szélét is, majd bedobjuk a fagyasztóba 10-15 percre, hogy megdermedjen. Ezután a közepükbe rakjuk a mogyoróvajat, elsimítjuk a tetejüket, majd eloszlatjuk rajtuk a maradék csokit. Újra hűtőbe vagy fagyasztóba dobjuk dermedésig, és ha már szilárd a csoki, akkor leszedjük róla a papírt, és ehetjük is.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több mogyoróvajas nasi:
Kekszes-mogyoróvajas golyósüti
Proteines-csokis-mogyoróvajas keksz
Mogyoróvajas-banános quesadilla