Cukormentes

Cukormentes

Hozzávalók

1
22 cm-es tortaformához
+

A kekszréteghez

280 g cukormentes zabkeksz
100 g olvasztott vaj
1 mk őrölt fahéj

A krémréteghez

250 g mascarpone
80 g + 1 tk eritrit
1 db citrom héja
200 ml 30%-os habtejszín (cukormentes)
1 csomag cukormentes habfixáló (8 g-os kiszerelés)
10 g zselatinpor
30 ml víz

A meggyes zseléréteghez

10 g zselatinpor
150 ml víz
250 g fagyasztott meggy
40 g eritrit
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta

Nyáron egyre kevésbé van kedvünk bekapcsolni a sütőt, de nem is baj, mert sütés nélkül is szuper desszerteket lehet készíteni! Egy éjszakát jó, ha állni hagyjátok, hogy igazán összeérjenek az ízek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es tortaformához
+

A kekszréteghez

280 g cukormentes zabkeksz
100 g olvasztott vaj
1 mk őrölt fahéj

A krémréteghez

250 g mascarpone
80 g + 1 tk eritrit
1 db citrom héja
200 ml 30%-os habtejszín (cukormentes)
1 csomag cukormentes habfixáló (8 g-os kiszerelés)
10 g zselatinpor
30 ml víz

A meggyes zseléréteghez

10 g zselatinpor
150 ml víz
250 g fagyasztott meggy
40 g eritrit
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta elkészítését a kekszes alappal kezdjük. Ehhez a zabkekszet késes aprítóba tesszük, és összetörjük. Hozzáöntjük a vajat, beleszórjuk a fahéjat, majd így is összekeverjük. Az így kapott keveréket egy kivajazott vagy sütőpapírral borított tortaforma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük 10-15 percre, hogy a vaj visszadermedjen.

A krémes réteghez lehetőség szerint poreritritet használunk, amit akár a késes aprítóval is meg tudunk csinálni a kristályos változatból. A sajtosabb íz eléréséhez ajánlott a mascarpone felét natúr krémsajttal helyettesíteni. Enélkül lágyabb, neutrálisabb ízű lesz a végeredmény.

A mascarponéhoz adunk 80 g eritritet, a citrom héját, majd egy habverő segítségével krémesre keverjük. A hideg habtejszínt elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 1 tk eritritet és a habfixálót, és kemény habbá verjük. A zselatint elkeverjük a vízben, majd mikróban kb. fél perc alatt megmelegítjük, és a krémsajtos részhez keverjük. A zselatinos krémsajthoz adjuk két részletben a habtejszínt is, majd az egész krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapon, megszórjuk néhány szem meggyel, és visszatesszük a hűtőbe.

A meggyes zseléréteghez a zselatint elkeverjük a vízben, és pár percig állni hagyjuk, hogy feloldódjon. A meggyet és az eritritet egy kisebb lábasba tesszük, és közepes lángon felforraljuk, majd leszűrjük, és a meggyléhez öntjük a feloldódott zselatint, elkeverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Hűtés

A meggyes keveréket eloszlatjuk a sajtkrémes rétegen, és legalább egy-másfél órára a hűtőbe tesszük. Mint a legtöbb sütit, érdemes ezt is egy éjszakán át állni hagyni, már, ha kibírjátok!

Sütés nélküli meggyes sajttorta
Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • Pihentetés: min. 60-90 perc
  • Összesen: 90-120 perc

Ha tetszett a sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?