Ez a fánk maximálisan diétás, mert ráadásul a zsírt is visszavettük benne.
A lekvárhoz az epret az eritrittel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.
A tésztához a túrót összekeverjük az eritrittel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.
Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.
A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.
A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.
