Gluténmentes
Hozzávalók
- 2 ek kókuszolaj a tepsi kikenéséhez
- 1.2 kg karfiol
- só, bors
- 300 ml habtejszín
- 200 g krémsajt
- 1 ek csípős szósz
- 200 g reszelt cheddar
- 120 g mozzarella
- 100 g szeletelt bacon
- 40 g parmezán
Hozzávalók
- 2 ek kókuszolaj a tepsi kikenéséhez
- 1.2 kg karfiol
- só, bors
- 300 ml habtejszín
- 200 g krémsajt
- 1 ek csípős szósz
- 200 g reszelt cheddar
- 120 g mozzarella
- 100 g szeletelt bacon
- 40 g parmezán
A gluténmentes „mac and cheese” elkészítéséhez a tepsit kikenjük kókuszolajjal, majd belepakoljuk a karfiolrózsákat úgy, hogy szorosan egymás mellett legyenek. Törekedjünk arra, hogy 4-5 cm-esnél ne legyenek nagyobbak, hogy kevesebb idő alatt megsüljenek. Sózzuk, borsozzuk a karfiolrózsákat, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk őket, első körben 30 percre.
Egy lábasban felmelegítjük a tejszínt, beledobjuk a krémsajtot, és habverővel folyamatosan kevergetjük, amíg egynemű masszát kapunk. Ekkor hozzáadjuk a csípős szószt, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük apránként beleadagolni a cheddart és a mozzarellát, amíg ezek is szépen beleolvadnak.
A bacont felkockázzuk, és egy serpenyőben lepirítjuk. 30 perc után kikapjuk a karfiolokat a sütőből, rászórjuk a lepirított baconkockákat, meglocsoljuk a sajtszósszal úgy, hogy mindenhol ellepje a karfiolrózsákat, majd reszelünk rá egy kevés parmezánt. Visszadobjuk a sütőbe további 25 percre.
Miután elkészült, egy kicsit várjunk, amíg hűl, de ha nagyon nem megy, frissen is simán fogyasztható!
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a gluténmentes „mac and cheese” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több gluténmentes finomság:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 63 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 145 g
Kalória: 1718 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 63.2 g
Szénhidrát: 29.2 g
Zsír: 144.8 g
Kalória: 1718 kcal