Gluténmentes receptek

Gluténmentestiramisu-pohárkrém

Gluténmentes tiramisu-pohárkrém

Hozzávalók
A piskótához
180 g
mandulaliszt
50 g
étkezési keményítő
30 g
holland kakaópor
50 g
kristálycukor
2 tk
lenmagliszt
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
300 ml
növényi tej
2 ek
almaecet
50 ml
kókuszolaj
Az összeállításhoz
2 ek
instant kávé
350 ml
forró víz
100 g
porcukor
4 db
tojás
1 csipet
500 g
mascarpone
1 ek
holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés

A gluténmentes tiramisu-pohárkrém első lépéseként a piskótához csomómentesre keverjük a mandulalisztet, a keményítőt, a kakaóport, a kristálycukrot, a lenmaglisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.

A növényi tejet összekeverjük az almaecettel, és hagyjuk állni 5-8 percig. Ezután a száraz összetevőkhöz öntjük, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, és alaposan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, 20 x 20 cm-es formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Egy szaftos piskótát fogunk kapni, amit hagyunk teljesen kihűlni.

Az instant kávét forró vízben feloldjuk, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön, és hozzáadunk a receptben szereplő porcukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit. 

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához adjuk a maradék cukor felét, és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét egy tiszta habverővel elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük.

A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd mehet hozzá tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk a sárgájás részt, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A kihűlt piskótát 6 cm-es csíkokra daraboljuk, majd jöhet az összeállítás. A piskótákat megmártjuk a kávéban, a poharak aljára rakunk kb. négy-négy darabot, majd jöhet rájuk egy adag krém, majd megint piskóta, és megint krém. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak. Az utolsó réteg krém legyen, amit megszórunk kakaóporral. Végül hűtőbe dobjuk a poharakat, hogy összeálljon a tiramisu.

glutenmentes-tiramisu-poharkrem
Gluténmentes tiramisu-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több gluténmentes desszert:

Gluténmentes Rákóczi-túrós

Cukormentes áfonyás keksz

Gluténmentes kókuszgolyó

www.streetkitchen.hu

Ez a tiramisu egy gluténmentes piskótával legalább annyira király, mint a hagyományos.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 pohárhoz
A piskótához
180 g
mandulaliszt
50 g
étkezési keményítő
30 g
holland kakaópor
50 g
kristálycukor
2 tk
lenmagliszt
1 tk
sütőpor
1 tk
szódabikarbóna
300 ml
növényi tej
2 ek
almaecet
50 ml
kókuszolaj
Az összeállításhoz
2 ek
instant kávé
350 ml
forró víz
100 g
porcukor
4 db
tojás
1 csipet
500 g
mascarpone
1 ek
holland kakaópor a szóráshoz

A gluténmentes tiramisu-pohárkrém első lépéseként a piskótához csomómentesre keverjük a mandulalisztet, a keményítőt, a kakaóport, a kristálycukrot, a lenmaglisztet, a sütőport és a szódabikarbónát.

A növényi tejet összekeverjük az almaecettel, és hagyjuk állni 5-8 percig. Ezután a száraz összetevőkhöz öntjük, hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, és alaposan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, 20 x 20 cm-es formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Egy szaftos piskótát fogunk kapni, amit hagyunk teljesen kihűlni.

Az instant kávét forró vízben feloldjuk, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön, és hozzáadunk a receptben szereplő porcukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit. 

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához adjuk a maradék cukor felét, és fehéredésig habosítjuk. A fehérjét egy tiszta habverővel elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük.

A cukros tojássárgáját alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd mehet hozzá tojásfehérjehab fele, amivel fellazítjuk a sárgájás részt, ezután lazán beleforgatjuk a hab másik felét is, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot.

A kihűlt piskótát 6 cm-es csíkokra daraboljuk, majd jöhet az összeállítás. A piskótákat megmártjuk a kávéban, a poharak aljára rakunk kb. négy-négy darabot, majd jöhet rájuk egy adag krém, majd megint piskóta, és megint krém. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak. Az utolsó réteg krém legyen, amit megszórunk kakaóporral. Végül hűtőbe dobjuk a poharakat, hogy összeálljon a tiramisu.

glutenmentes-tiramisu-poharkrem
Gluténmentes tiramisu-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtési idő: 2 óra

Még több gluténmentes desszert:

Gluténmentes Rákóczi-túrós

Cukormentes áfonyás keksz

Gluténmentes kókuszgolyó

Ha tetszett a Gluténmentes tiramisu-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept