Hozzávalók
A tésztához
- 100 g rizsliszt
- 100 g kukoricaliszt
- 120 g vaj
- 1 db tojás
- 10 g sütőpor
- 80 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
A töltelékhez
- 1 kg túró
- 3 db tojásfehérje
- 110 g kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- 3 ek kukoricadara
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojássárgája
A tetejére
- 180 g sűrű baracklekvár
- 3 db tojásfehérje
- 130 g kristálycukor
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g rizsliszt
- 100 g kukoricaliszt
- 120 g vaj
- 1 db tojás
- 10 g sütőpor
- 80 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
A töltelékhez
- 1 kg túró
- 3 db tojásfehérje
- 110 g kristálycukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- 3 ek kukoricadara
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 db tojássárgája
A tetejére
- 180 g sűrű baracklekvár
- 3 db tojásfehérje
- 130 g kristálycukor
A gluténmentes Rákóczi-túrós tésztájának hozzávalóit összegyúrjuk, és a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt elősütjük.
A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a kukoricadarát, a citromhéjat és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. Az elősütött alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre.
Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe további 8-10 percre. Hűtőhidegre hűtjük, ekkor lehet igazán szépen szeletelni, éles, forró vízbe mártott késsel.
(Ha nem elég sűrű a baracklekvárunk, keverjük el másfél evőkanál keményítővel, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk kb. 10 percet hűlni, és így használjuk fel a receptben.)
- Elkészítési idő: 70-80 perc + hűtés
Ha tetszett a gluténmentes Rákóczi-túrós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!