Gluténmentes receptek

Vegapadlizsánoslasagne

Vega padlizsános lasagne

Hozzávalók
700 g
padlizsán
6 ek
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
(260 g)
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
bazsalikom
400 ml
paradicsomszósz
80 ml
víz
1 ek
kristálycukor
őrölt bors
1 ek
szárított oregánó
150 g
vizes mozzarella
100 g
parmezán

Elkészítés

A padlizsánokat hosszában felszeleteljük a lehető legvékonyabban, majd egy nagy tálba helyezzük őket és besózzuk. Óvatosan keverjük össze a szeleteket a sóval, nehogy eltörjenek. 10 perc után mindkét oldalukat papírtörlővel leitatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a szeleteket, ezután meglocsoljuk 3 ek olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre, és félidőnél megforgatjuk a szeleteket. 

Amíg sül a padlizsán, elkészítjük a ragut. A hagymát apróra szeleteljük, majd 3 ek olívaolajon lepirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felaprítjuk a bazsalikomot, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többi mehet a hagymás alapba. 2-3 perc után mehet bele a paradicsomszósz, a víz, a cukor, só, bors, az oregánó, és az egészet összerottyantjuk.

Előkészítünk egy kisebb tepsit, amibe rakunk egy keveset a paradicsomszószból, majd mikor elkészült a padlizsán, lefektetünk pár szeletet a paradicsomszószos tepsibe. Ezután jöhet bele egy kevés szeletelt mozzarella, reszelt parmezán, majd ismét paradicsomszósz, a padlizsán, a sajtok és így tovább. Ezt egészen addig ismételjük, amíg a tetején az utolsó padlizsánréteghez nem érkezünk, amire megy még paradicsomszósz és egy nagyobb adag sajt.

Behelyezzük a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, hiszen így jobban egyben marad majd a tálalásnál a lasagne. Fogyasztás előtt friss bazsalikommal megszórjuk, és már ehetjük is!

Elkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: 20 perc

vega padlizsános lasagne
Vega padlizsános lasagne (Fotó: Street Kitchen)

A padlizsán ezer arca:

Gombás vega töltött padlizsán

Teriyaki padlizsán

Zseniális caponata

www.streetkitchen.hu

Ha gluténmentes lasagne-receptet keresel, ne is keresgélj tovább! A padlizsán, mint tészta funkcionál ebben az ételben, és meg kell mondjam, nagyon jól tölti be a szerepét. A ragu pedig friss fűszerekben gazdag, és persze brutál sajtos az egész!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 18x25 cm-es tepsihez
700 g
padlizsán
6 ek
olívaolaj
2 fej
vöröshagyma
(260 g)
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
bazsalikom
400 ml
paradicsomszósz
80 ml
víz
1 ek
kristálycukor
őrölt bors
1 ek
szárított oregánó
150 g
vizes mozzarella
100 g
parmezán

A padlizsánokat hosszában felszeleteljük a lehető legvékonyabban, majd egy nagy tálba helyezzük őket és besózzuk. Óvatosan keverjük össze a szeleteket a sóval, nehogy eltörjenek. 10 perc után mindkét oldalukat papírtörlővel leitatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a szeleteket, ezután meglocsoljuk 3 ek olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 30 percre, és félidőnél megforgatjuk a szeleteket. 

Amíg sül a padlizsán, elkészítjük a ragut. A hagymát apróra szeleteljük, majd 3 ek olívaolajon lepirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felaprítjuk a bazsalikomot, amiből pár levelet félreteszünk a tálaláshoz, a többi mehet a hagymás alapba. 2-3 perc után mehet bele a paradicsomszósz, a víz, a cukor, só, bors, az oregánó, és az egészet összerottyantjuk.

Előkészítünk egy kisebb tepsit, amibe rakunk egy keveset a paradicsomszószból, majd mikor elkészült a padlizsán, lefektetünk pár szeletet a paradicsomszószos tepsibe. Ezután jöhet bele egy kevés szeletelt mozzarella, reszelt parmezán, majd ismét paradicsomszósz, a padlizsán, a sajtok és így tovább. Ezt egészen addig ismételjük, amíg a tetején az utolsó padlizsánréteghez nem érkezünk, amire megy még paradicsomszósz és egy nagyobb adag sajt.

Behelyezzük a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, hiszen így jobban egyben marad majd a tálalásnál a lasagne. Fogyasztás előtt friss bazsalikommal megszórjuk, és már ehetjük is!

Elkészítési idő: 50 perc
Sütési idő: 20 perc

vega padlizsános lasagne
Vega padlizsános lasagne (Fotó: Street Kitchen)

A padlizsán ezer arca:

Gombás vega töltött padlizsán

Teriyaki padlizsán

Zseniális caponata

Ha tetszett a Vega padlizsános lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept