Teriyaki padlizsán

Vegán

Vegán

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
2 db padlizsán
2 ek olaj
só, bors

A szószhoz

4 ek barna cukor
300 ml víz
5 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1 tk fokhagymapor
1 mk őrölt gyömbér
2 tk keményítő

A tálaláshoz

1 csokor újhagyma
2 ek pirított mogyoró
főtt rizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Teriyaki padlizsán

Kevés olyan recept van, ami ennyi ízt tartalmaz, hihetetlen kevés erőfeszítéssel. Az elősütés miatt szuperkrémes és ízes lesz a padlizsán.
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
2 db padlizsán
2 ek olaj
só, bors

A szószhoz

4 ek barna cukor
300 ml víz
5 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1 tk fokhagymapor
1 mk őrölt gyömbér
2 tk keményítő

A tálaláshoz

1 csokor újhagyma
2 ek pirított mogyoró
főtt rizs
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A teriyaki padlizsánhoz a főszereplőnket, azaz a padlizsánt, 2-3 cm-es kockára vágjuk, összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal, tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 

Közben egy serpenyőben 3-4 perc alatt összeforraljuk a szósz hozzávalóit, majd hozzáadunk egy kevés vízzel elkevert keményítőt, és ha besűrűsödött, beledobjuk az elősütött padlizsánt. További 2-3 percig rotyogtatjuk, majd megszórjuk apróra vágott újhagymával, illetve mogyoróval, és rizzsel tálaljuk.

  • előkészítési idő: 10 perc
  • sütési idő: 20 perc
  • főzési idő: 8-10 perc
  • összesen: kb. 40 perc
teriyaki padlizsán

Ha tetszett a teriyaki padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?