Vegán
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 ek olaj
- só, bors
A szószhoz
- 4 ek barna cukor
- 300 ml víz
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
- 1 tk fokhagymapor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 tk keményítő
A tálaláshoz
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek pirított mogyoró
- főtt rizs
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 ek olaj
- só, bors
A szószhoz
- 4 ek barna cukor
- 300 ml víz
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
- 1 tk fokhagymapor
- 1 mk őrölt gyömbér
- 2 tk keményítő
A tálaláshoz
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek pirított mogyoró
- főtt rizs
A teriyaki padlizsánhoz a főszereplőnket, azaz a padlizsánt, 2-3 cm-es kockára vágjuk, összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal, tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben egy serpenyőben 3-4 perc alatt összeforraljuk a szósz hozzávalóit, majd hozzáadunk egy kevés vízzel elkevert keményítőt, és ha besűrűsödött, beledobjuk az elősütött padlizsánt. További 2-3 percig rotyogtatjuk, majd megszórjuk apróra vágott újhagymával, illetve mogyoróval, és rizzsel tálaljuk.
- előkészítési idő: 10 perc
- sütési idő: 20 perc
- főzési idő: 8-10 perc
- összesen: kb. 40 perc
Ha tetszett a teriyaki padlizsán receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!