Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db padlizsán
- 2 db nagyobb paradicsom
- só, bors
- 4 ek passata (passzírozott paradicsom)
- 10 szem olívabogyó
- 2 tk kapribogyó
- 2 tk vörösborecet
- 1 csipet cukor
- 1 tk szárított oregano
- a tálaláshoz pirítós
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 db padlizsán
- 2 db nagyobb paradicsom
- só, bors
- 4 ek passata (passzírozott paradicsom)
- 10 szem olívabogyó
- 2 tk kapribogyó
- 2 tk vörösborecet
- 1 csipet cukor
- 1 tk szárított oregano
- a tálaláshoz pirítós
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, majd mehet hozzá a fokhagyma is. A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, majd a hagymákra dobjuk. Megvárjuk amíg a padlizsán is kissé lepirul, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a passatát és kevergetve tovább sütögetjük. Mikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott olívabogyót, kapribogyót, vörösborecetet, cukrot, oreganot és még pár percig főzzük. Friss pirítóssal hidegen vagy még melegen tálaljuk.