Green kitchen

Háromhagyma-krémleves

Háromhagyma-krémleves

Hozzávalók
150 ml
tejszín
50 g
vaj
1 fej
fokhagyma
30 ml
olívaolaj
só, bors
1 szál
póréhagyma
2 fej
vöröshagyma
1.5 l
alaplé
0.5 mk
szerecsendió
A pirítóshoz
4 szelet
kenyér
30 ml
olívaolaj
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A háromhagyma-krémleves elkészítéséhez a fokhagymafejet megskalpoljuk, hogy a gerezdek szemmel láthatóak legyenek, de igyekezzünk minél kisebb részt levágni róla. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk alufóliába, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg krémesre puhulnak a gerezdek. 

A vajat felhevítjük egy fazékban, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és belenyomjuk a megsült fokhagymagerezdeket is, majd közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, ízesítjük szerecsendióval, és közepes hőfokon, forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. 

Amíg fő a leves, a kenyereket megcsorgatjuk az olívaolajjal, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre, amíg a sajt rá nem olvad szépen a tetejére, majd kivesszük a sütőből. 

A levest egy botmixer segítségével leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel hígítjuk. Tányérba szedjük a levest és a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Háromhagyma-krémleves
Háromhagyma-krémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc 

Még több krémleves:

Zellerkrémleves karamellizált baconnel

Mindenmentes brokkolikrémleves

Füstölt sajtos karfiolkrémleves

www.streetkitchen.hu

Imádom a hagymalevest már akkor is, ha csak egyféle hagymából készül. De ez a három hagyma kombinációjából született leves egyszerűen frenetikus! A sült fokhagyma olyan jellegzetes, karakteres ízt ad neki, hogy még a vámpírok se tudnak majd neki ellenállni.

Hozzávalók

4 főre
150 ml
tejszín
50 g
vaj
1 fej
fokhagyma
30 ml
olívaolaj
só, bors
1 szál
póréhagyma
2 fej
vöröshagyma
1.5 l
alaplé
0.5 mk
szerecsendió
A pirítóshoz
4 szelet
kenyér
30 ml
olívaolaj
150 g
trappista sajt

A háromhagyma-krémleves elkészítéséhez a fokhagymafejet megskalpoljuk, hogy a gerezdek szemmel láthatóak legyenek, de igyekezzünk minél kisebb részt levágni róla. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk alufóliába, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg krémesre puhulnak a gerezdek. 

A vajat felhevítjük egy fazékban, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és belenyomjuk a megsült fokhagymagerezdeket is, majd közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, ízesítjük szerecsendióval, és közepes hőfokon, forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. 

Amíg fő a leves, a kenyereket megcsorgatjuk az olívaolajjal, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre, amíg a sajt rá nem olvad szépen a tetejére, majd kivesszük a sütőből. 

A levest egy botmixer segítségével leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel hígítjuk. Tányérba szedjük a levest és a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Háromhagyma-krémleves
Háromhagyma-krémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc 

Még több krémleves:

Zellerkrémleves karamellizált baconnel

Mindenmentes brokkolikrémleves

Füstölt sajtos karfiolkrémleves

Ha tetszett a Háromhagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept