A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg zellergumó
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 30 g vaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ liter alaplé
- 2 ek friss citromlé
- 8 szelet bacon
- 2 ek barna cukor
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg zellergumó
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 4 - 5 ág friss kakukkfű
- 30 g vaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ liter alaplé
- 2 ek friss citromlé
- 8 szelet bacon
- 2 ek barna cukor
A zellerkrémleves baconnel egy nagyon finom leves, amit elég csak egyszer kipróbálni, utána tuti ráfüggtök.
A zellergumót megpucoljuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk és összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és kakukkfűvel. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Egy lábasban, a felolvasztott vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a sült zellert. Felöntjük az alaplével és miután felforrt, még 8-10 percet főzzük, majd meglocsoljuk a citromlével és leturmixoljuk.
A bacont kis kockákra vágjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben. Amikor félig megpirult, rászórjuk a cukrot és addig pirítjuk, amíg megkaramellizálódik. Ezzel tálaljuk a levest.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a zellerkrémleves karamellizált baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!