A kéksajtos körtesalátához a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük a rukkolával, a karikára vágott retekkel, a hámozóval vékony szeletekre vágott répával és a negyed karikákra vágott uborkával. Megszórjuk a szezámmaggal és a kenyérkockákkal, majd rámorzsoljuk a kéksajtot. A körtét negyedekbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és ezt is a salátára tesszük, végül meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel és tálaljuk.
Nemcsak egészséges, de nagyon mutatós is ez a saláta, amit akár önmagában fogyasztva, vagy valamilyen hús mellé is simán elkészíthettek.
Hozzávalók
2 főre
0.25 db
jégsaláta
50 g
rukkola
100 g
hónapos retek
50 g
sárgarépa
0.25 db
kígyóuborka
1 ek
fekete szezámmag
2 ek
pirított kenyérkocka
80 g
kéksajt
1 db
körte
2 ek
olívaolaj
1 ek
almaecet
A kéksajtos körtesalátához a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük a rukkolával, a karikára vágott retekkel, a hámozóval vékony szeletekre vágott répával és a negyed karikákra vágott uborkával. Megszórjuk a szezámmaggal és a kenyérkockákkal, majd rámorzsoljuk a kéksajtot. A körtét negyedekbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és ezt is a salátára tesszük, végül meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel és tálaljuk.
Ha tetszett a Kéksajtos körtesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!