Hirdetés
Karácsonyi menü

Diómorzsás csirkemell gorgonzolás sült körtével

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

500 g csirkemell
50 ml száraz fehérbor
100 g dió
50 g méz
30 g dijoni mustár
60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A körtéhez

2 db körte
2 ek citromlé
1 tk kakukkfű
60 g gorgonzola
1 ek méz
4 szem dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Diómorzsás csirkemell gorgonzolás sült körtével

Igazi őszi vacsi, főszerepben a dióval, a kéksajtot pedig a körtéhez találták ki. Teszteljétek egy borozgatós, esős napon - vagy bármikor!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

500 g csirkemell
50 ml száraz fehérbor
100 g dió
50 g méz
30 g dijoni mustár
60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A körtéhez

2 db körte
2 ek citromlé
1 tk kakukkfű
60 g gorgonzola
1 ek méz
4 szem dió
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A körtéket félbevágjuk, kiszedjük a magokat, és egy kiskanál segítségével diónyi mélyedést vájunk a gyümölcsbe. Meglocsoljuk citromlével és kakukkfüvet szórunk rá. A mélyedésekbe beletöltjük a sajtot. Végül mézet csurgatunk rá, és a tetejét aprított dióval is megszórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A csirkemellet 4 részre szeleteljük. A páchoz az alapanyagokat egy tálban jól összekeverjük, és alaposan bekenjük vele a húst, majd hűtőben letakarva legalább 2 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a csirkét, és mind a két oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 25 percre, majd a fóliát levesszük, és további 5 percig sütjük a húst.

Ha tetszett a diómorzsás csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások