Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 50 ml száraz fehérbor
- 100 g dió
- 50 g méz
- 30 g dijoni mustár
- 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A körtéhez
- 2 db körte
- 2 ek citromlé
- 1 tk kakukkfű
- 60 g gorgonzola
- 1 ek méz
- 4 szem dió
Diómorzsás csirkemell gorgonzolás sült körtével
Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 50 ml száraz fehérbor
- 100 g dió
- 50 g méz
- 30 g dijoni mustár
- 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A körtéhez
- 2 db körte
- 2 ek citromlé
- 1 tk kakukkfű
- 60 g gorgonzola
- 1 ek méz
- 4 szem dió
A körtéket félbevágjuk, kiszedjük a magokat, és egy kiskanál segítségével diónyi mélyedést vájunk a gyümölcsbe. Meglocsoljuk citromlével és kakukkfüvet szórunk rá. A mélyedésekbe beletöltjük a sajtot. Végül mézet csurgatunk rá, és a tetejét aprított dióval is megszórjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A csirkemellet 4 részre szeleteljük. A páchoz az alapanyagokat egy tálban jól összekeverjük, és alaposan bekenjük vele a húst, majd hűtőben letakarva legalább 2 órát pihentetjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a csirkét, és mind a két oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ezután alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 25 percre, majd a fóliát levesszük, és további 5 percig sütjük a húst.
Ha tetszett a diómorzsás csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!