A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A salátához
- 1 db körte
- 50 g madársaláta
- 50 g rukkola
- 20 g parmezán
- 2 ek durvára vágott dió
Az öntethez
- 35 ml olívaolaj
- 10 ml balzsamecet
- 1 tk mustár
- 1 ek méz
- só, bors
- pár csepp citromlé
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A salátához
- 1 db körte
- 50 g madársaláta
- 50 g rukkola
- 20 g parmezán
- 2 ek durvára vágott dió
Az öntethez
- 35 ml olívaolaj
- 10 ml balzsamecet
- 1 tk mustár
- 1 ek méz
- só, bors
- pár csepp citromlé
A körtét kicsumázzuk, és vékonyabb szeletekre vágjuk. A madársalátát és a rukkolát egy tálba dobjuk, a parmezánt zöldséghámozóval felszeleteljük, a diót pedig egy száraz serpenyőben, pár perc alatt megpirítjuk. A parmezán és a dió nagy része mehet is a salátához, a díszítéshez mindkettőből egy keveset félrerakunk.
Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben alaposan összerázzuk, és tálalás előtt a salátára öntjük. Összeforgatjuk a salátát, hogy mindenhol bevonja az öntet, majd tálakba szedjük, és a félrerakott parmezánnal és dióval megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a körtés-parmezános saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
További salátareceptek a Street Kitchen oldaláról:
Tépett csirkecomb babsalátával
Diós-avokádós petrezselyemgyökér-saláta
Lajos-féle csirkés Cézár-saláta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 20 g
Kalória: 233 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 6.8 g
Szénhidrát: 18.75 g
Zsír: 40.55 g
Kalória: 465.25 kcal