Laktózmentes tépett csirkés tortilla

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

2
főre
+

A tépett csirkéhez

300 g csirkemell
só, bors
50 ml Worcester szósz
1 fej hagyma
150 g sűrített paradicsom
2 ek barna cukor
1 tk csípőspaprika-krém
1 tk mustár
1 ek almaecet (helyettesíthető bor- vagy balzsamecettel is)
50 ml víz
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
só, bors

A tortillához

70 g teljes kiőrlésű liszt
70 g liszt
100 ml forró víz
3 ek olívaolaj
1 csipet sütőpor

A salátához

15 cm-es kígyóuborka-darab
1 db paradicsom
½ db lila hagyma
1 db paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Laktózmentes tépett csirkés tortilla

A tortilla azon szerencsés ételek közé tartozik, amibe szinte bármit beletölthet az ember. Egyszer hallottam, hogy valaki még pörköltet is pakolt bele. :) Én azért nem vagyok ennyire bevállalós, úgyhogy inkább a tépett csirke mellett döntöttem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tépett csirkéhez

300 g csirkemell
só, bors
50 ml Worcester szósz
1 fej hagyma
150 g sűrített paradicsom
2 ek barna cukor
1 tk csípőspaprika-krém
1 tk mustár
1 ek almaecet (helyettesíthető bor- vagy balzsamecettel is)
50 ml víz
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
só, bors

A tortillához

70 g teljes kiőrlésű liszt
70 g liszt
100 ml forró víz
3 ek olívaolaj
1 csipet sütőpor

A salátához

15 cm-es kígyóuborka-darab
1 db paradicsom
½ db lila hagyma
1 db paprika
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirke és a tortilla is végtelenül sokféleképp variálható. Ezt az extra, tépett csirkés, teljes kiőrlésű tortillás verziót ti is bátran készítsetek el otthon!

A csirkét egy tepsibe tesszük, és sózzuk, borsozzuk. A máz hozzávalóit egy tálban összekeverjük és a csirkére öntjük. Jól forgassuk bele a húst, hogy mindenhol érje a máz. Fedjük le a tepsit alufóliával, majd 140 fokos sütőben süssük legalább 2,5 órán keresztül. 

Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből és egy kanál vagy a kezünk segítségével szedjük szinte szálaira a húst.

A tortilla hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük, és 10-15 percre a hűtőbe tesszük. 

Míg pihen a tészta, a saláta hozzávalóit nagyon-nagyon apróra vágjuk – én kb. 2-3 mm-es darabokra vágtam.

Kivesszük a tésztát a hűtőből, és kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Ha nem tudjuk kör alakúra nyújtani, helyezzünk rá egy akkora méretű tálat, amekkora a serpenyőnk, vagy amekkora méretű tortillákat szeretnénk, és vágjuk szabályos kör alakúra. Felforrósítunk egy száraz serpenyőt, és a közepesnél picit magasabb hőfokon oldalanként kb. 30-40 másodperc alatt megsütjük a tortillákat.

A forró tortillákra kanalazunk a tépett csirkéből, és megpakoljuk a salátával, majd feltekerjük, és már ehetjük is.

Csirkés tortilla
Laktózmentes tépett csirkés tortilla

Ha tetszett a laktózmentes tépett csirkés tortilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások