Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 250 ml víz
- 600 ml kókusztej
- 1 rúd fahéj
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 2 ek vaníliaaroma
- 200 g rizottórizs
- 150 g kristálycukor
- 2 ek kókuszreszelék + 1 ek a tálaláshoz
- 1 db körte (150 g/db)
- 1 ek étolaj
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- 1 ek kókuszchips
Kókuszos tejberizs sült körtével
Hozzávalók
- 250 ml víz
- 600 ml kókusztej
- 1 rúd fahéj
- 1 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 2 ek vaníliaaroma
- 200 g rizottórizs
- 150 g kristálycukor
- 2 ek kókuszreszelék + 1 ek a tálaláshoz
- 1 db körte (150 g/db)
- 1 ek étolaj
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- 1 ek kókuszchips
A kókuszos tejberizs első lépéseként az alapjához egy lábosba öntjük a vizet és a kókusztejet, hozzáadjuk a fahéjat, a citrusok reszelt héját és a vaníliaaromát, és közepes lángon felforraljuk. Ha forr, mehet bele a rizottórizs, és néha megkeverve 10-15 perc alatt puhára főzzük benne. (Azért használunk rizottórizst, mert növényi tejjel főzünk, ami kevésbé sűríti az alapot, és ennek a rizsnek magasabb a keményítőtartalma, így segít sűríteni az tejberizst.) Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a cukrot, 2 ek kókuszreszeléket, és hagyjuk 10 percet pihenni.
A körtét 8 cikkre vágjuk, és egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Ha már kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, és mehet rá a méz is, amivel átmozgatjuk a körtéket, hogy mindenhol bevonja az olvadó méz.
A tejberizst melegen vagy hűtve is fogyaszthatjuk. Ha eldőlt ez hatalmas dilemma, akkor tányérba szedjük a rizst, a közepébe helyezzük a megsült körtéket, és zárásként megszórjuk a kókuszreszelékkel és pár darab kókuszchipsszel.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a kókuszos tejberizs sült körtével recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!