Hirdetés

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

Laktózmentes

Laktózmentes

Hozzávalók

4
darabhoz
+
160 ml langyos víz
5 g porélesztő
160 g teljes kiőrlésű liszt
60 g zabliszt
50 g búzasikér
1 mk só
1 tk olaj
1 db tojás a kenéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

Egy ráérős szombat reggelen nincs is jobb annál, amikor frissen sütött zsemle illata járja be az egész lakást. Ráadásul a tudat, hogy még egészséges is… Míg sül, van időd kitalálni, hogy mivel töltsd meg őket. Ha nincs ötleted, nekünk tuti lesz, szóval érdemes szemezgetni az oldalunkról. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+
160 ml langyos víz
5 g porélesztő
160 g teljes kiőrlésű liszt
60 g zabliszt
50 g búzasikér
1 mk só
1 tk olaj
1 db tojás a kenéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A teljes kiőrlésű zsemle elkészítéséhez vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk 5 percig állni, hogy kissé felfusson. A teljes kiőrlésű és a zablisztet, a búzasikért, a sót és az olajat, és az élesztőt egy dagasztógépbe tesszük, és 5-8 perc alatt alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk 1 óráig kelni.

Ezután 4 egyenlő részre szedjük a tésztát, és a kezünkkel kis gombóccá formázzuk őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarva további 20 percig hagyjuk kelni. 

Lekenjük a tetejüket enyhén fevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Míg sülnek a zsemlék, már törhetjük is a fejünket, hogy milyen szuper dolgokkal töltsük majd meg.

teljes-kiorlesu-zsemle
Teljes kiőrlésű zsemle
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Pihentetés: 80 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 115 perc

Ha tetszett a teljes kiőrlésű zsemle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?