Laktózmentes
Hozzávalók
- 160 ml langyos víz
- 5 g porélesztő
- 160 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g zabliszt
- 50 g búzasikér
- 1 mk só
- 1 tk olaj
- 1 db tojás a kenéshez
Hozzávalók
- 160 ml langyos víz
- 5 g porélesztő
- 160 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g zabliszt
- 50 g búzasikér
- 1 mk só
- 1 tk olaj
- 1 db tojás a kenéshez
A teljes kiőrlésű zsemle elkészítéséhez vízben elkeverjük az élesztőt, és hagyjuk 5 percig állni, hogy kissé felfusson. A teljes kiőrlésű és a zablisztet, a búzasikért, a sót és az olajat, és az élesztőt egy dagasztógépbe tesszük, és 5-8 perc alatt alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk 1 óráig kelni.
Ezután 4 egyenlő részre szedjük a tésztát, és a kezünkkel kis gombóccá formázzuk őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és fóliával letakarva további 20 percig hagyjuk kelni.
Lekenjük a tetejüket enyhén fevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Míg sülnek a zsemlék, már törhetjük is a fejünket, hogy milyen szuper dolgokkal töltsük majd meg.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Pihentetés: 80 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 115 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű zsemle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!