A mediterrán tönkölybúza-salátához háromszoros mennyiségű vízben, közepes lángon felrakjuk főzni a tönkölybúzát, kb. 1 óra alatt fő meg teljesen. Főzés közben, amennyiben fogyna róla a víz, adagolunk hozzá még egy keveset. Felszeleteljük a cukkinit, és egy serpenyőben az olívaolajon lepirítjuk. Egy nagy keverőtálba rakjuk a rukkolát, az apróra vágott friss fűszernövényeket, az olívabogyót, a felaprított lila hagymát, a felezett koktélparadicsomot, az aszalt paradicsomot, a citrom levét, a fűszereket és belereszeljük a fokhagymát is.
Ezután egy száraz serpenyőben lepirítjuk a napraforgómagot és hozzáadjuk a salátához a lepirított cukkinivel együtt. Mikor megfőtt a tönkölybúza, hideg vízzel átmossuk és ezt is hozzáadjuk a salátaalapunkhoz, majd belemorzsoljuk a feta sajtot. Ezután alaposan összekeverjük a salátát, majd frissen fogyasztjuk grillezett zöldségekkel, különféle húsokkal. Bármivel is tálaljuk, biztosan a grillpartik kedvenc salátája lesz ez a mediterrán ihletésű ízbomba!
Elkészítési idő: 70 perc
