Hozzávalók
- 1 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 - 2 csipet só
- 300 ml olaj
- 50 ml víz
- ½ db citrom leve
- 2 tk Worcester szósz
- 10 - 12 db szardella
- 1 fej római saláta
A tálaláshoz
- 1 marék pirított kenyérkocka
- 50 g parmezánforgács
- 30 ml olívaolaj
Hozzávalók
- 1 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 - 2 csipet só
- 300 ml olaj
- 50 ml víz
- ½ db citrom leve
- 2 tk Worcester szósz
- 10 - 12 db szardella
- 1 fej római saláta
A tálaláshoz
- 1 marék pirított kenyérkocka
- 50 g parmezánforgács
- 30 ml olívaolaj
A Cézár-saláta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót, majd egy robotgéppel alaposan összekeverjük, és folyamatosan keverve, lassan hozzácsorgatjuk az olajat. A tojássárgája szépen fel fogja venni az olajat, és emulzió képződik belőle.
Mikor az összes olajat hozzáadtuk, enyhén folyós állagúra keverjük a vízzel, majd ízesítjük a citrom levével és a Worcester szósszal.
Tányérba tesszük a szardellákat, hozzáadunk 2-3 evőkanállal a szószból, és egy villa segítségével pépesítjük. Ha van mozsarunk, abban még egyszerűbb. Ezt a pépes, halas keveréket is belekeverjük a mártásba. Van, aki ilyenkor reszelt parmezánt is kever bele, de mi csak a tálaláshoz használjuk.
A salátát alaposan megmossuk, a leveleit nagyobb darabokra tépjük, és egy salátás tálba tesszük.
Alaposan meglocsoljuk a mártással, megszórjuk a kenyérkockákkal és a hámozóval szelt parmezánnal, végül kevés olívaolajat csorgatunk rá.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!