Hozzávalók
- 2 db kápia paprika
- 1 szelet kovászos kenyér
- 1 fej lila hagyma (90 g/fej)
- só
- ½ db cukkini (800 g/db)
- 20 ml étolaj
- 150 g koktélparadicsom
- 2 ek fekete olajbogyó
- 5 levél bazsalikom
- 1 ág friss oregánó
- 100 g feta sajt
- 1 ek fenyőmag
Hozzávalók
- 2 db kápia paprika
- 1 szelet kovászos kenyér
- 1 fej lila hagyma (90 g/fej)
- só
- ½ db cukkini (800 g/db)
- 20 ml étolaj
- 150 g koktélparadicsom
- 2 ek fekete olajbogyó
- 5 levél bazsalikom
- 1 ág friss oregánó
- 100 g feta sajt
- 1 ek fenyőmag
A sültcukkini saláta elkészítéséhez a kápia paprikákat betesszük a 220 fokos sütőbe kb. 15 percre és alaposan megsütjük. A héjának itt-ott már feketednie kell. A kenyeret felkockázzuk és egy tepsiben 5 percre a paprika mellé rakjuk a sütőbe. A lila hagymát felszeleteljük, lesózzuk és félretesszük. A cukkinit egy hámozó segítségével felcsíkozzuk és kevés olajon, oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük.
Ha megsültek a paprikák, alufóliába csomagoljuk és 5 percre félretesszük, majd lehúzzuk a héját és felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük a megsült cukkiniket a kápia paprikával, a lesózott, kinyomkodott hagymával, a felezett koktélparadicsommal és a karikára vágott olajbogyóval. A tetejét megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal, friss oregánóval, rámorzsoljuk a fetát, és végül megszórjuk a száraz serpenyőben lepirított fenyőmaggal is.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!