Almás sütik

Habosalmás

Habos almás

Hozzávalók
220 g
vaj
A reszelt almához
2 kg
alma
1 ek
őrölt fahéj
200 g
kristálycukor
1 csipet
A tésztához
4 db
tojássárgája
120 g
kristálycukor
300 g
finomliszt
7 g
sütőpor
110 ml
tej
A tojáshabhoz
4 db
tojásfehérje
180 g
kristálycukor

Elkészítés

A habos almás első lépéseként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és egy csipet sóval. Hagyjuk, hogy kicsit kiengedje a levét, majd egy konyharuhába borítjuk és kifacsarjuk, de nem teljesen, hagyunk benne egy kis nedvességet.

A tésztához kihabosítjuk a tojássárgájákat a vajjal és a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük.

A masszából 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig egy 25 x 28 cm-es tepsibe kanalazzuk és spatulával elsimítjuk. A tésztán egyenletesen szétterítjük a reszelt almát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A tojáshabhoz a fehérjéket kihabosítjuk a cukorral, majd az elősütött almás süti tetejére kenjük, rálocsoljuk rusztikusan a maradék nyers tésztát, és visszadobjuk a sütőbe további 5 percre. Ezt követően visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és így sütjük még további 15 percig. Sütés után minimum 60 percig hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk és tálalhatjuk is.

habos-almas
Habos almás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Még több süti, ami hab nélkül nem lenne az igazi:

Habos-diós csiga

Habos-fügés kevert süti

Cukormentes habos mákos eperrel

www.streetkitchen.hu

Az almás pite ezer arcának egyik neves szereplője ez az édesség. Kicsit fenszibb, mint egy sima változat, ezért azt hihetnéd, nehéz elkészíteni, de NEM! :D Szóval hajrá!

Hozzávalók

1 25 x 28 cm-es tepsihez
220 g
vaj
A reszelt almához
2 kg
alma
1 ek
őrölt fahéj
200 g
kristálycukor
1 csipet
A tésztához
4 db
tojássárgája
120 g
kristálycukor
300 g
finomliszt
7 g
sütőpor
110 ml
tej
A tojáshabhoz
4 db
tojásfehérje
180 g
kristálycukor

A habos almás első lépéseként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és egy csipet sóval. Hagyjuk, hogy kicsit kiengedje a levét, majd egy konyharuhába borítjuk és kifacsarjuk, de nem teljesen, hagyunk benne egy kis nedvességet.

A tésztához kihabosítjuk a tojássárgájákat a vajjal és a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük.

A masszából 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig egy 25 x 28 cm-es tepsibe kanalazzuk és spatulával elsimítjuk. A tésztán egyenletesen szétterítjük a reszelt almát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A tojáshabhoz a fehérjéket kihabosítjuk a cukorral, majd az elősütött almás süti tetejére kenjük, rálocsoljuk rusztikusan a maradék nyers tésztát, és visszadobjuk a sütőbe további 5 percre. Ezt követően visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és így sütjük még további 15 percig. Sütés után minimum 60 percig hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk és tálalhatjuk is.

habos-almas
Habos almás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Még több süti, ami hab nélkül nem lenne az igazi:

Habos-diós csiga

Habos-fügés kevert süti

Cukormentes habos mákos eperrel

Ha tetszett a Habos almás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept