Almás sütik

Habosalmás

Habos almás

Hozzávalók
A reszelt almához
2 kg
alma
1 ek
őrölt fahéj
200 g
kristálycukor
1 csipet
A tésztához
4 db
tojássárgája
220 g
vaj
120 g
kristálycukor
300 g
finomliszt
7 g
sütőpor
110 ml
tej
A tojáshabhoz
4 db
tojásfehérje
180 g
kristálycukor

Elkészítés

A habos almás első lépéseként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és egy csipet sóval. Hagyjuk, hogy kicsit kiengedje a levét, majd egy konyharuhába borítjuk és kifacsarjuk, de nem teljesen, hagyunk benne egy kis nedvességet.

A tésztához kihabosítjuk a tojássárgájákat a vajjal és a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük.

A masszából 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig egy 25 x 28 cm-es tepsibe kanalazzuk és spatulával elsimítjuk. A tésztán egyenletesen szétterítjük a reszelt almát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A tojáshabhoz a fehérjéket kihabosítjuk a cukorral, majd az elősütött almás süti tetejére kenjük, rálocsoljuk rusztikusan a maradék nyers tésztát, és visszadobjuk a sütőbe további 5 percre. Ezt követően visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és így sütjük még további 15 percig. Sütés után minimum 60 percig hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk és tálalhatjuk is.

habos-almas
Habos almás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Még több süti, ami hab nélkül nem lenne az igazi:

Habos-diós csiga

Habos-fügés kevert süti

Cukormentes habos mákos eperrel

www.streetkitchen.hu

Az Almás sütik támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Az almás pite ezer arcának egyik neves szereplője ez az édesség. Kicsit fenszibb, mint egy sima változat, ezért azt hihetnéd, nehéz elkészíteni, de NEM! :D Szóval hajrá!

Hozzávalók

1 db 25 x 28 cm-es tepsihez
A reszelt almához
2 kg
alma
1 ek
őrölt fahéj
200 g
kristálycukor
1 csipet
A tésztához
4 db
tojássárgája
220 g
vaj
120 g
kristálycukor
300 g
finomliszt
7 g
sütőpor
110 ml
tej
A tojáshabhoz
4 db
tojásfehérje
180 g
kristálycukor

A habos almás első lépéseként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és egy csipet sóval. Hagyjuk, hogy kicsit kiengedje a levét, majd egy konyharuhába borítjuk és kifacsarjuk, de nem teljesen, hagyunk benne egy kis nedvességet.

A tésztához kihabosítjuk a tojássárgájákat a vajjal és a cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, végül beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük.

A masszából 2-3 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig egy 25 x 28 cm-es tepsibe kanalazzuk és spatulával elsimítjuk. A tésztán egyenletesen szétterítjük a reszelt almát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

A tojáshabhoz a fehérjéket kihabosítjuk a cukorral, majd az elősütött almás süti tetejére kenjük, rálocsoljuk rusztikusan a maradék nyers tésztát, és visszadobjuk a sütőbe további 5 percre. Ezt követően visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és így sütjük még további 15 percig. Sütés után minimum 60 percig hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk és tálalhatjuk is.

habos-almas
Habos almás (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 50 perc

Még több süti, ami hab nélkül nem lenne az igazi:

Habos-diós csiga

Habos-fügés kevert süti

Cukormentes habos mákos eperrel

Ha tetszett a habos almás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése