A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojássárgája
- 60 g kristálycukor
- 85 g puha vaj
- 180 ml tej
- 1 nagy csipet só
- 10 g sütőpor
- 180 g finomliszt
A habhoz
- 2 db tojásfehérje
- 70 g kristálycukor
A lekenéshez
- 180 g fügelekvár
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojássárgája
- 60 g kristálycukor
- 85 g puha vaj
- 180 ml tej
- 1 nagy csipet só
- 10 g sütőpor
- 180 g finomliszt
A habhoz
- 2 db tojásfehérje
- 70 g kristálycukor
A lekenéshez
- 180 g fügelekvár
A habos-fügés kevert sütihez előbb a tojások sárgáját egy robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd mehet bele a vaj, a tej, a só, a sütőpor és végül a liszt. Alaposan összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A sütés vége felé robotgéppel, magas fokozaton elkezdjük kihabosítani a fehérjét. Ha elkezdett kifehéredni, mehet bele a cukor, és 1-2 percig habosítjuk. A megsült tésztát lekenjük a lekvárral, majd mehet rá a hab, ezután visszarakjuk a sütőbe további kb. 10 percre, hogy picit megpirulhasson a hab. Kivesszük a sütőből, és ha langyosra hűlt, már szeletelhetjük is egy éles, vízbe mártott késsel.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a habos-fügés kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!