A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 40 g friss élesztő
- 170 ml tej
- 50 g kristálycukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 3 db tojásfehérje
- 190 g kristálycukor
- 100 g darált dió
A tetejére
- 40 g durvára vágott dió
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 40 g friss élesztő
- 170 ml tej
- 50 g kristálycukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 3 db tojásfehérje
- 190 g kristálycukor
- 100 g darált dió
A tetejére
- 40 g durvára vágott dió
A habos-diós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, beleszórjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy felfusson. A kétféle lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, a sót, az élesztős tejet, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor kezd kifehéredni, beleszórjuk a cukrot, és szép sima, selymes habot verünk belőle. Beleszórjuk a darált diót, elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük, majd vastagabb ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Egy sütőpapíros tepsire rakjuk a csigákat egymástól kisujjnyi távolságra, és megszórjuk durvára vágott dióval. 20 percig pihentetjük a tésztát, majd betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Mikor megsültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt ennénk!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 70 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a habos-diós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!