Cukkini receptek

Fokhagymáscukkinifasírt

Fokhagymás cukkinifasírt

Hozzávalók
1 db
cukkini
(300 g/db)
só, bors
6 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
5 ek
finomliszt
1 csokor
petrezselyemzöld
kb. 4 ek zsemlemorzsa
kb. 150 ml étolaj
A tálaláshoz
2 adag
bulgursaláta
4 ek
majonéz

Elkészítés

A fokhagymás cukkinifasírt elkészítésének első lépése, hogy a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, besózzuk és hagyjuk 5 percet állni, hogy kiengedje a levét, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, a lisztet, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen. Alaposan összekeverjük és 10 percet pihentetjük.

A masszából 8-10 cm-es átmérőjű pogácsákat formázunk és közepesen magas hőfokon kisütjük az olajban, oldalanként 2-2 perccel számolva. A kész cukkinifasírtokat bulgursalátával (ennek a receptjét ide kattintva találjátok meg) és majonézzel tálaljuk.

fokhagymas-cukkinifasirt
Fokhagymás cukkinifasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A cukkini a nyár egyik nagy slágere! Ha nálad is nyerő, és a fokhagymás cukkinifasírtot már próbáltad, akkor mutatjuk, mit készíts még belőle! Természetesen nem csak nyáron!

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Darált húsos raguval töltött cukkini

www.streetkitchen.hu

A cukkinit rengeteg variációban el lehet készíteni. Most egy egyszerűbb receptet hoztam belőle, ami néha simán tudja helyettesíteni a húsos verziót…

Hozzávalók

2 főre
1 db
cukkini
(300 g/db)
só, bors
6 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
5 ek
finomliszt
1 csokor
petrezselyemzöld
kb. 4 ek zsemlemorzsa
kb. 150 ml étolaj
A tálaláshoz
2 adag
bulgursaláta
4 ek
majonéz

A fokhagymás cukkinifasírt elkészítésének első lépése, hogy a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, besózzuk és hagyjuk 5 percet állni, hogy kiengedje a levét, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, a lisztet, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen. Alaposan összekeverjük és 10 percet pihentetjük.

A masszából 8-10 cm-es átmérőjű pogácsákat formázunk és közepesen magas hőfokon kisütjük az olajban, oldalanként 2-2 perccel számolva. A kész cukkinifasírtokat bulgursalátával (ennek a receptjét ide kattintva találjátok meg) és majonézzel tálaljuk.

fokhagymas-cukkinifasirt
Fokhagymás cukkinifasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A cukkini a nyár egyik nagy slágere! Ha nálad is nyerő, és a fokhagymás cukkinifasírtot már próbáltad, akkor mutatjuk, mit készíts még belőle! Természetesen nem csak nyáron!

Pesztóval töltött csirke cukkinibe tekerve, csicseriborsós kuszkusszal

Citromos-kapris-cukkinis tészta

Darált húsos raguval töltött cukkini

Ha tetszett a Fokhagymás cukkinifasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept