A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A pesztóhoz
- 100 g fenyőmag
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor bazsalikom
- só
- ½ gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 35 ml olívaolaj
A kuszkuszhoz
- 80 g kuszkusz
- 160 ml víz
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor menta
- ½ csokor bazsalikom
A csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ½ tk chilipor
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
A csirkemellhez
- 2 db csirkemellfilé (kb. 250 g/db)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 db cukkini
- 10 g parmezán
Az öntethez
- 120 ml light görög joghurt
- 25 g bébispenót
- 0.25 csokor bazsalikom
- 0.25 csokor menta
- 0.25 csokor petrezselyem
- 1 db citrom leve
- só, bors
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A pesztóhoz
- 100 g fenyőmag
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor bazsalikom
- só
- ½ gerezd fokhagyma
- 50 g parmezán
- 35 ml olívaolaj
A kuszkuszhoz
- 80 g kuszkusz
- 160 ml víz
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor menta
- ½ csokor bazsalikom
A csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 ½ tk chilipor
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
A csirkemellhez
- 2 db csirkemellfilé (kb. 250 g/db)
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 db cukkini
- 10 g parmezán
Az öntethez
- 120 ml light görög joghurt
- 25 g bébispenót
- 0.25 csokor bazsalikom
- 0.25 csokor menta
- 0.25 csokor petrezselyem
- 1 db citrom leve
- só, bors
A pesztóval töltött csirke töltelékéhez, a pesztóhoz egy mozsárban összezúzzuk a fenyőmagot, majd hozzáadjuk a durvára aprított petrezselymet és bazsalikomot, sózzuk, és tovább zúzzuk. Mehet hozzá a fokhagyma, a parmezán, és nyomatjuk tovább kitartóan. Végül felöntjük olívaolajjal és elkeverjük.
A kuszkuszt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy 6-8 perc alatt megpuhuljon.
A lecsepegtetett csicseriborsót elkeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszhoz, mehet hozzá a citromlé, a finomra aprított petrezselyem, menta és bazsalikom, majd az egészet alaposan elkeverjük.
A csirkemellfiléket megtisztítjuk, majd egy éles késsel óvatosan egy zsebet (hosszú lyukat) szúrunk hosszában a filébe, ügyelve arra, hogy ne szakadjon ki a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olívaolajon, oldalanként kb. 2 perc alatt alaposan lepirítjuk.
A cukkinit egy mandolin segítségével hosszában vékony csíkokra szeleteljük.
A csirkemellet hagyjuk kicsit hűlni, közben a pesztót egy sima csöves habzsákba töltjük, majd jó alaposan megtöltjük vele az előpirított húsokat. Körbetekerjük a cukkiniszalagokkal, egy tepsibe dobjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A mártáshoz krémesre turmixoljuk a joghurtot, a bébispenótot, a zöldfűszereket, a citrom levét, sót és borsot, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és tálalásig félrerakjuk.
Tálalás
Egy tányér aljára mehet a zöld szósz, erre a csicseris kuszkusz, majd óvatosan felszeleteljük a kész csirkét, és ráhelyezzük az ételre. A tetejét friss mentával és bazsalikommal díszítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 48-50 perc
Ha tetszett a pesztóval töltött csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több fitt csirkemelles recept, ha diétáztok vagy jártok edzeni, és nem akartok összevissza enni:
Citromos-kakukkfüves csirkemell zöld almás quinoasalátával
Aszalt szilvás, mozzarellás csirkemell teriyaki szósszal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 25 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 75 g
Kalória: 984 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 50.84 g
Szénhidrát: 111.15 g
Zsír: 150.64 g
Kalória: 1968.69 kcal