Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (130 g/szál)
- 3 db zellerszár
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tk morzsolt oregánó
- 250 ml passata
- só, bors
- 1 csokor kapor
- 200 g főtt rizs
A cukkinihez
- 1 db cukkini (900 g/db)
- só
- 2 ek zöld pesztó
- 4 db kockasajt
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (130 g/szál)
- 3 db zellerszár
- 500 g darált sertéshús
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tk morzsolt oregánó
- 250 ml passata
- só, bors
- 1 csokor kapor
- 200 g főtt rizs
A cukkinihez
- 1 db cukkini (900 g/db)
- só
- 2 ek zöld pesztó
- 4 db kockasajt
A darált húsos raguval töltött cukkini első lépéseként olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd pár perc pirítás után a reszelt sárgarépát meg a finomra vágott zellerszárat is, és kb. 3 percig pirítjuk. Beletesszük a serpenyőbe a darált húst, erős hőfokon 3 percig pirítjuk, majd ízesítjük a fűszerpaprikával és az oregánóval. Átkeverjük és felöntjük a passatával, amit szintén elkeverünk benne. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a finomra vágott kaporral, egyet forralunk rajta, és belekeverjük a rizst.
A cukkiniket félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, sózzuk, megkenjük a pesztóval, megtöltjük a raguval, a tetejére morzsoljuk a sajtot és betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Ezután feljabb kapcsoljuk a hőfokot, és 200 fokon további 5 percig sütjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!