Padlizsános receptek

Tojáskrémmeltöltöttpadlizsántekercs

Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs

Hozzávalók
4 db
tojás
2 db
padlizsán
(400 g/db)
100 ml
szójaszósz
30 ml
olaj
2 ek
juharszirup
3 tk
füstölt fűszerpaprika
3 tk
paradicsompaszta
só, bors
100 ml
mascarpone
2 ek
tejföl
2 szál
újhagyma
2 ek
mustár
1 db
citrom
A díszítéshez
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A tojáskrémmel töltött padlizsántekercs első lépéseként a tojásokat lassan lobogó vízben 7-8 perc alatt keményre főzzük.

A padlizsánokból egy mandolin segítségével vékony, 3 mm-es szeleteket vágunk. A szójaszószt, az olajat, a juharszirupot, a fűszerpaprikát és a paradicsompasztát egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd simára keverjük. Ezzel a páccal megkenjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát, és egy serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt lepirítjuk , majd félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.

A megfőtt tojásokat megpucoljuk és egy aprítógépbe dobjuk a mascarponéval, a tejföllel, sóval, borssal, a felkarikázott újhagymával, a mustárral és a citrom kifacsart levével együtt, majd krémesre turmixoljuk. Az így kapott krémet beletöltjük egy habzsákba. A padlizsánszeletek végére nyomunk egy csíkot a krémből, majd szorosan feltekerjük.

A tekercseket tányérra sorakoztatjuk és megszórjuk frissen karikázott újhagymával. 

tojaskremmel-toltott-padlizsantekercs-1
Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több izgalmas vega finomság vár az oldalunkon:

Cukkinitekercs jalapenós fetakrémmel töltve

Ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta

Hideg ázsiai tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

Erre a „sonkatekercsre” emlékezhettek a tavaszi versenyünk videójából, ahol egy vega húsvéti tálat raktam össze. Úgy gondoltam, hogy ezt most egy kicsit felturbózom és tojáskrémmel fogom megtölteni. Tökéletes hidegtálakra vagy akár vendégségbe is!

Hozzávalók

20 - 24 darabhoz
4 db
tojás
2 db
padlizsán
(400 g/db)
100 ml
szójaszósz
30 ml
olaj
2 ek
juharszirup
3 tk
füstölt fűszerpaprika
3 tk
paradicsompaszta
só, bors
100 ml
mascarpone
2 ek
tejföl
2 szál
újhagyma
2 ek
mustár
1 db
citrom
A díszítéshez
1 szál
újhagyma

A tojáskrémmel töltött padlizsántekercs első lépéseként a tojásokat lassan lobogó vízben 7-8 perc alatt keményre főzzük.

A padlizsánokból egy mandolin segítségével vékony, 3 mm-es szeleteket vágunk. A szójaszószt, az olajat, a juharszirupot, a fűszerpaprikát és a paradicsompasztát egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd simára keverjük. Ezzel a páccal megkenjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát, és egy serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt lepirítjuk , majd félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.

A megfőtt tojásokat megpucoljuk és egy aprítógépbe dobjuk a mascarponéval, a tejföllel, sóval, borssal, a felkarikázott újhagymával, a mustárral és a citrom kifacsart levével együtt, majd krémesre turmixoljuk. Az így kapott krémet beletöltjük egy habzsákba. A padlizsánszeletek végére nyomunk egy csíkot a krémből, majd szorosan feltekerjük.

A tekercseket tányérra sorakoztatjuk és megszórjuk frissen karikázott újhagymával. 

tojaskremmel-toltott-padlizsantekercs-1
Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Még több izgalmas vega finomság vár az oldalunkon:

Cukkinitekercs jalapenós fetakrémmel töltve

Ricottakrémes-koktélparadicsomos bruschetta

Hideg ázsiai tésztasaláta

Ha tetszett a Tojáskrémmel töltött padlizsántekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept