Spenótos receptek

Spenótos-paradicsomosbabsaláta

Spenótos-paradicsomos babsaláta

Hozzávalók
2 konzerv
fehérbab
(310 g-os kiszerelés)
0.5 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
salottahagyma
(70 g/db)
2 db
paradicsom
(90 g/db)
50 g
bébispenót
1 csokor
friss petrezselyem
50 ml
olívaolaj

Elkészítés

A spenótos-paradicsomos babsaláta egyszerű, de nagyszerű köret. Első lépésként a leszűrt babot egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, a finomra vágott salottahagymát, a kb. 0,5 cm-es kockákra vágott paradicsomot, a bébispenótot, a finomra vágott petrezselymet, majd sózzuk és az egészet alaposan átkeverjük. Tálalásnál meglocsoljuk az olívaolajjal. Az igazán ízletes végeredmény érdekében érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy kellően összeérjenek az ízek.

spenotos-paradicsomos-babsalata-1
Spenótos-paradicsomos babsaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Ha azt mondjuk, bab, te is egyből a vörös vagy a tarka verzióra gondolsz? Pedig a fehérbab is megérdemli a figyelmet és az elismerést! Már csak azért is, mert ez a legmagasabb rosttartalommal bíró babféle, így extra egészséges. De nemcsak ezért éri meg rendszeresen fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni. A spenótos-paradicsomos babsaláta után próbáld ki ezeket a recepteket is:

Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel

Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával

Olaszos fehérbableves pirított bagettel

www.streetkitchen.hu

Egy jó sült mellé olykor-olykor nincs is szükség semmi extra köretre, mindössze egy jó saláta elegendő hozzá. Ezt a salátát akár önmagában is, de egy szuper malacsült mellé is simán el tudom képzelni.

Hozzávalók

4 főre
2 konzerv
fehérbab
(310 g-os kiszerelés)
0.5 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 db
salottahagyma
(70 g/db)
2 db
paradicsom
(90 g/db)
50 g
bébispenót
1 csokor
friss petrezselyem
50 ml
olívaolaj

A spenótos-paradicsomos babsaláta egyszerű, de nagyszerű köret. Első lépésként a leszűrt babot egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, a finomra vágott salottahagymát, a kb. 0,5 cm-es kockákra vágott paradicsomot, a bébispenótot, a finomra vágott petrezselymet, majd sózzuk és az egészet alaposan átkeverjük. Tálalásnál meglocsoljuk az olívaolajjal. Az igazán ízletes végeredmény érdekében érdemes legalább fél órára hűtőbe tenni, hogy kellően összeérjenek az ízek.

spenotos-paradicsomos-babsalata-1
Spenótos-paradicsomos babsaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Ha azt mondjuk, bab, te is egyből a vörös vagy a tarka verzióra gondolsz? Pedig a fehérbab is megérdemli a figyelmet és az elismerést! Már csak azért is, mert ez a legmagasabb rosttartalommal bíró babféle, így extra egészséges. De nemcsak ezért éri meg rendszeresen fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon finom ételeket lehet belőle készíteni. A spenótos-paradicsomos babsaláta után próbáld ki ezeket a recepteket is:

Kelkáposztás fehérbabragu sült virslivel

Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával

Olaszos fehérbableves pirított bagettel

Ha tetszett a Spenótos-paradicsomos babsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept