A sütőtökös rizottó mézes kacsamellkockákkal recept első lépéseként a rizottóhoz egy nagyobb serpenyőben közepes lángon elkezdjük pirítani az olívaolajon a finomra vágott hagymát és fél perc után rádobjuk a rizst is. Amikor a rizs átforrósodott, felöntjük a fehérborral és majdnem teljesen visszaredukáljuk. Amikor a bor elpárolgott, kb. 100 ml-enként adagoljuk a rizottóhoz az alaplevet úgy, hogy mindig megvárjuk, míg az előző felöntést magába szívta a rizs, közben folyamatosan kevergetjük.
A második felöntés után hozzáadjuk az apró kockára vágott tököt és a villával kicsit krémesre tört sült tököt is. Folyamatosan felöntögetve pároljuk al dentére a rizst, közben sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, mert az alaplé sós lehet, és a végén még parmezánnal is ízesítjük. Mikor a rizs elérte a megfelelő állagot, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, elkeverjük és elzárjuk a tűzhelyet.
A kacsamellet megtisztítjuk, leszedjük a bőrét és 1 cm-es kockákra vágjuk a húst. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat és elkezdjük megpirítani a kockákat, sózzuk, borsozzuk és mikor majdnem elkészült, hozzáöntjük a mézet és a szójaszószt. Nagyobb lángra kapcsolunk és folyamatosan mozgatva a serpenyőt rákaramellizáljuk a mézes-szójás keveréket a húsra. A rizottót tányérba szedjük, a tetejére pakoljuk a kacsamellkockákat és pirított tökmaggal megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc