Green kitchen

Vegánrépafasírt

Vegán répafasírt

Hozzávalók
300 g
tisztított sárgarépa
150 g
zabpehelyliszt
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
8 ek
étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz
200 ml
vegaföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A vegán répafasírt tökéletes egy gyors vacsorához, pár egyszerű hozzávalóból elkészítheted, ráadásul egy krémes, fokhagymás mártogatóssal lesz igazán tökéletes! Egy könnyed ebéd vagy vacsora, ami még a húsimádóknak is bejön!

A répát nagy lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük és elkeverjük a zabliszttel, sóval, borssal és a sűrített paradicsommal. Jól formázható masszát gyúrunk belőle, amiből 50 grammos, kilapított répafasírtokat készítünk. Oldalanként 2-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket a forró olajban, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

A mártogatóshoz kikeverjük a növényi tejfölt a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és a citrom kifacsart levével, és ezzel tálaljuk a répafasírtot. 

Vegan répafasírt
Vegan répafasírt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 35 perc

Ki mondta, hogy a fasírozott csak a húsimádók kedvence lehet? A vegán répafasírt jó példa arra, hogy rengeteg zöldség és hüvelyes kiváló alapja lehet egy vega vagy akár teljesen vegán fasírtnak. Még több izgalmas fasírtrecept vár az oldalunkon:

Falafel air fryerben

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Gombafasírt

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon egyszerű, nemcsak vegán, de gluténmentes répafasírtot mutatok, ami mellé egy hasonlóan egyszerű mártogatós is készül.

Hozzávalók

10 darabhoz
300 g
tisztított sárgarépa
150 g
zabpehelyliszt
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
8 ek
étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz
200 ml
vegaföl
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 db
citrom leve

A vegán répafasírt tökéletes egy gyors vacsorához, pár egyszerű hozzávalóból elkészítheted, ráadásul egy krémes, fokhagymás mártogatóssal lesz igazán tökéletes! Egy könnyed ebéd vagy vacsora, ami még a húsimádóknak is bejön!

A répát nagy lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük és elkeverjük a zabliszttel, sóval, borssal és a sűrített paradicsommal. Jól formázható masszát gyúrunk belőle, amiből 50 grammos, kilapított répafasírtokat készítünk. Oldalanként 2-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket a forró olajban, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

A mártogatóshoz kikeverjük a növényi tejfölt a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és a citrom kifacsart levével, és ezzel tálaljuk a répafasírtot. 

Vegan répafasírt
Vegan répafasírt (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 35 perc

Ki mondta, hogy a fasírozott csak a húsimádók kedvence lehet? A vegán répafasírt jó példa arra, hogy rengeteg zöldség és hüvelyes kiváló alapja lehet egy vega vagy akár teljesen vegán fasírtnak. Még több izgalmas fasírtrecept vár az oldalunkon:

Falafel air fryerben

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Gombafasírt

Ha tetszett a Vegán répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept