A vegán répafasírt tökéletes egy gyors vacsorához, pár egyszerű hozzávalóból elkészítheted, ráadásul egy krémes, fokhagymás mártogatóssal lesz igazán tökéletes! Egy könnyed ebéd vagy vacsora, ami még a húsimádóknak is bejön!
A répát nagy lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük és elkeverjük a zabliszttel, sóval, borssal és a sűrített paradicsommal. Jól formázható masszát gyúrunk belőle, amiből 50 grammos, kilapított répafasírtokat készítünk. Oldalanként 2-2 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket a forró olajban, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
A mártogatóshoz kikeverjük a növényi tejfölt a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és a citrom kifacsart levével, és ezzel tálaljuk a répafasírtot.

Elkészítési idő: 35 perc