Hozzávalók
A kétféle burgonyapüréhez
- 650 g burgonya
- só
- 200 g cékla
- 250 g paszternák
- 100 g margarin
A vegán jus-höz
- 1 db narancs
- 4 szál zsálya
- 1 ek barna cukor
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek gochujang (koreai chilipaszta)
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 l zöldségalaplé
A tofufasírthoz
- 350 g füstölt tofu
- 70 g panko morzsa
- 120 g aprított dió
- 2 ek sötét szójaszósz
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek keményítő
- 6 szál zsálya
- 1 ek paradicsompüré
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 ek margarin
- 1 ek szójatej
Leveles tésztába töltött tofufasírt
Hozzávalók
A kétféle burgonyapüréhez
- 650 g burgonya
- só
- 200 g cékla
- 250 g paszternák
- 100 g margarin
A vegán jus-höz
- 1 db narancs
- 4 szál zsálya
- 1 ek barna cukor
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek gochujang (koreai chilipaszta)
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 l zöldségalaplé
A tofufasírthoz
- 350 g füstölt tofu
- 70 g panko morzsa
- 120 g aprított dió
- 2 ek sötét szójaszósz
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek keményítő
- 6 szál zsálya
- 1 ek paradicsompüré
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 2 ek margarin
- 1 ek szójatej
A fine-diningos tofufasírt elkészítéséhez előbb a burgonyát megpucoljuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben felrakjuk főni. Két másik edény vízben is felrakjuk a zöldségeket: az egyikben a 1,5 cm-es kockára vágott tisztított céklát, a másikban pedig a szintén 1,5 cm-es kockára vágott paszternákot főzzük puhára enyhén sós vízben.
A megfőtt zöldségeket leszűrjük. A céklát krémesre turmixoljuk 50 g margarinnal, és a paszternákkal is ugyanígy járunk el. A megfőtt, leszűrt burgonyát krumplinyomóval alaposan áttörjük, hogy szép egynemű legyen. Ezután kettéosztjuk, az egyik részét hozzákeverjük a céklapüréhez, a másik részét pedig a paszternákpüréhez. Mindkettőnél beállítjuk az ízeket egy kevés sóval, majd tálalásig félrerakjuk.
A vegán jus-höz egy nagyobb lábasba dobjuk az 1 cm-es szeletekre vágott narancsot, az aprított zsályát, a barna cukrot, a paradicsompürét, a gochujangot (de bármilyen csípős paszta megfelel), a szójaszószt és felöntjük a zöldségalaplével. Magas lángon, fedő nélkül főzzük 50-60 percig. Ezalatt a negyedére redukálódik, azaz besűrűsödik a folyadék. Végül átszűrjük egy szűrőn, hogy egy szép selymes, sűrű mártást kapjunk.
A fasírthoz a tofut összemorzsoljuk egy tálban, majd hozzáadjuk a panko morzsát, az aprított diót, a szójaszószt, a borsot, a zúzott fokhagymát, a keményítőt, a finomra aprított zsályaleveleket és a paradicsompürét, majd alaposan összegyúrjuk, amíg egy formázható masszát kapunk. Előkapjuk a leveles tésztát a hűtőből, kitekerjük és a hosszabbik rész elejére helyezzük a tofus masszából formázott hengerünket. Innen indulva feltekerjük a leveles tésztát, és az összeillesztésnél lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az összeillesztéssel lefelé a hengerünket, lekenjük egy kis olvasztott margarin és növényi tej keverékével, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Sütés után 15 percet hagyjuk pihenni, mielőtt szeletelnénk.
A kész tofufasírtból szeleteket a vágunk, kettesével tányérokra pakoljuk, mellé szedünk a kétféle burgonyapüréből és meglocsoljuk a vegán jus-vel.
- Elkészítési idő: 90 perc
- Sütési idő: 35-40 perc
- Pihentetés: 15 perc
Ha tetszett a leveles tésztába töltött tofufasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!