Vegán receptek

Egyszerűvegánkarfiolkrémleves

Egyszerű vegán karfiolkrémleves

Hozzávalók
1 fej
karfiol
(közepes)
100 ml
olívaolaj
só, bors
300 - 400 ml
alaplé vagy víz
200 g
vegán margarin
1 ek
füstölt paprika
0.5 db
citrom leve
1 ek
150 ml
növényi tejszín
2 szál
friss petrezselyemzöld

Elkészítés

A karfiolkrémleves elkészítéséhez először a karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük (egy rózsa kivételével, mert azt citrommal és sóval fogjuk megpirítani), a rózsákat pedig félbevágjuk, majd egy uzsonnás tasakba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a bbq szószt, sózzuk, borsozzuk, és jól összerázzuk, hogy a karfioldarabokat egyenletesen bevonja az olaj és a fűszer, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk úgy, hogy mindegyiknek a vágott felülete legyen a papíron, így jobban tud karamellizálódni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, amíg teljesen megpuhul, és barna, karamellizált pöttyök jelennek meg a tetején, illetve az alján, a vágott felületen. 

Vegán karfiolkrémleves

Közben az alaplevet vagy vizet felforraljuk, beletesszük az elkészült sült karfiolt, megszórjuk a füstölt paprikával és 5 percig erős lángon főzzük. Az egészet turmixoljuk. Hozzáadjuk a hideg vegán margarint és a növényi tejszínt, és ezzel is turmixoljuk pár másodpercig. 

A maradék, félretett karfiolt egy serpenyőben, a citrommal és sóval megpirítjuk. Ez lesz a levesbetét. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet, és egy marék pirított, citromos karfiolt szórunk a levesre.

www.streetkitchen.hu

Bármilyen évszakhoz remekül passzol, úgyhogy bátran álljatok neki! Annyit kell tennetek, hogy a karfiolt sütés előtt jól bemasszírozzátok, majd miután pirosra sült, levest készítetek belőle. Durva ízbomba ez, amihez még masszőr végzettség sem kell. ;)

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
1 fej
karfiol
(közepes)
100 ml
olívaolaj
só, bors
300 - 400 ml
alaplé vagy víz
200 g
vegán margarin
1 ek
füstölt paprika
0.5 db
citrom leve
1 ek
150 ml
növényi tejszín
2 szál
friss petrezselyemzöld

A karfiolkrémleves elkészítéséhez először a karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük (egy rózsa kivételével, mert azt citrommal és sóval fogjuk megpirítani), a rózsákat pedig félbevágjuk, majd egy uzsonnás tasakba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a bbq szószt, sózzuk, borsozzuk, és jól összerázzuk, hogy a karfioldarabokat egyenletesen bevonja az olaj és a fűszer, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk úgy, hogy mindegyiknek a vágott felülete legyen a papíron, így jobban tud karamellizálódni. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre, amíg teljesen megpuhul, és barna, karamellizált pöttyök jelennek meg a tetején, illetve az alján, a vágott felületen. 

Vegán karfiolkrémleves

Közben az alaplevet vagy vizet felforraljuk, beletesszük az elkészült sült karfiolt, megszórjuk a füstölt paprikával és 5 percig erős lángon főzzük. Az egészet turmixoljuk. Hozzáadjuk a hideg vegán margarint és a növényi tejszínt, és ezzel is turmixoljuk pár másodpercig. 

A maradék, félretett karfiolt egy serpenyőben, a citrommal és sóval megpirítjuk. Ez lesz a levesbetét. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet, és egy marék pirított, citromos karfiolt szórunk a levesre.

Ha tetszett az Egyszerű vegán karfiolkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept