Vegán receptek

Portobellotaco

Portobellotaco

Hozzávalók
400 g
portobello gomba
1 fej
hagyma
(kisebb)
3 gerezd
zúzott fokhagyma
3 - 5 ek
olaj a sütéshez
1 db
kaliforniai paprika
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt füstölt paprika
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt koriandermag
só, bors
340 g
morzsolt konzerv kukorica
A páchoz
110 ml
szójaszósz
1.5 ek
rizsecet
0.5 db
lime leve
3 - 5 szelet
friss jalapeño
3 ek
olaj
A szószhoz
1 csokor
koriander
150 g
natúr kókuszjoghurt
2 - 3 szelet
friss jalapeño
0.5 db
lime leve
1 tk
fokhagymapor
só, bors
A tálaláshoz
12 db
puha taco
2 db
érett avokádó
2 db
szívsaláta
néhány szelet jalapeño

Elkészítés

A pác összetevőit egy tepsiben vagy egy nagy, lapos tálban összekeverjük. A gombákat egy tiszta, nedves textilkendővel megtisztítjuk, és 3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 15 perces pihenőidejük alatt 2-3-szor átforgatjuk, és közben elkészítjük a többi dolgot. 

A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy alaposan felhevített serpenyőben rövid ideig fonnyasztjuk az olajon. A csíkokra vágott paprikát is a serpenyőbe tesszük, fűszerezzük és további 5-7 percig pirítjuk. A végén beleforgatjuk a kukoricát is, lefedjük és félretesszük tálalásig. 

Egy grillserpenyőt közepesen magas fokozaton felforrósítunk, beletesszük az olaj felét, és rövid idő alatt, oldalanként kb. 1 percig sütjük a gombaszeleteket. 

A szósz összetevőit késes aprítóban krémes állagúra zúzzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk. Tálalásnál a tacot közepére teszünk egy kanál kukoricás-paprikás mixet, néhány szelet gombát és avokádót, salátát, és a végén meglocsoljuk a szósszal.

www.streetkitchen.hu

A mexikói ételek nem véletlenül ilyen népszerűek a világban, hiszen nagyon sokféleképpen készíthetőek, rengeteg íz és különböző állagok találkoznak bennük. Jöjjön most egy vegán taco fűszeres zöldségekkel, ropogós jalapeñóval és egy isteni korianderes szósszal!

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
400 g
portobello gomba
1 fej
hagyma
(kisebb)
3 gerezd
zúzott fokhagyma
3 - 5 ek
olaj a sütéshez
1 db
kaliforniai paprika
1 tk
római kömény
1 tk
őrölt füstölt paprika
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt koriandermag
só, bors
340 g
morzsolt konzerv kukorica
A páchoz
110 ml
szójaszósz
1.5 ek
rizsecet
0.5 db
lime leve
3 - 5 szelet
friss jalapeño
3 ek
olaj
A szószhoz
1 csokor
koriander
150 g
natúr kókuszjoghurt
2 - 3 szelet
friss jalapeño
0.5 db
lime leve
1 tk
fokhagymapor
só, bors
A tálaláshoz
12 db
puha taco
2 db
érett avokádó
2 db
szívsaláta
néhány szelet jalapeño

A pác összetevőit egy tepsiben vagy egy nagy, lapos tálban összekeverjük. A gombákat egy tiszta, nedves textilkendővel megtisztítjuk, és 3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd a pácba tesszük úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 15 perces pihenőidejük alatt 2-3-szor átforgatjuk, és közben elkészítjük a többi dolgot. 

A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy alaposan felhevített serpenyőben rövid ideig fonnyasztjuk az olajon. A csíkokra vágott paprikát is a serpenyőbe tesszük, fűszerezzük és további 5-7 percig pirítjuk. A végén beleforgatjuk a kukoricát is, lefedjük és félretesszük tálalásig. 

Egy grillserpenyőt közepesen magas fokozaton felforrósítunk, beletesszük az olaj felét, és rövid idő alatt, oldalanként kb. 1 percig sütjük a gombaszeleteket. 

A szósz összetevőit késes aprítóban krémes állagúra zúzzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk. Tálalásnál a tacot közepére teszünk egy kanál kukoricás-paprikás mixet, néhány szelet gombát és avokádót, salátát, és a végén meglocsoljuk a szósszal.

Ha tetszett a Portobellotaco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept