Vegán receptek

Vegánburgundiragu

Vegán burgundi ragu

Hozzávalók
4 ek
olívaolaj
300 g
salottahagyma
4 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
300 g
barna csiperke
150 g
friss shiitake gomba
150 g
rókagomba
40 g
sűrített paradicsom
1 ek
csípős paprikakrém
40 g
sötét szójaszósz
200 ml
vörösbor
700 ml
víz
10 szál
friss kakukkfű
4 szál
friss rozmaring
6 - 7 db
babérlevél
só, bors
300 g
füstölt tofu
2 ek
keményítő
1 db
citrom leve
A burgonyapüréhez
400 g
burgonya
100 g
margarin

Elkészítés

A vegán burgundi ragu első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a finomra aprított salottahagymát és fokhagymát. A répát és a gombákat rusztikus darabokra vágjuk, majd ezt is rádobjuk az alapra és pár perc alatt lepirítjuk. Mehet rá a sűrített paradicsom, a csípős paprikakrém, a szójaszósz és a vörösbor. Közepes lángon 6-7 perc alatt elpároljuk belőle az alkoholt, aztán felöntjük a vízzel és hozzádobjuk a friss fűszereket, a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük. Fedő nélkül közepes lángon addig főzzük, amíg felére redukálódik a folyadék és kissé besűrűsödik, ez 35-40 perc, ennyi idő alatt a nagyobb darabra vágott répák is megpuhulnak. Közben néha megkevergetjük. 

A burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, 2 cm-es kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a margarint, sózzuk és egy habverővel krémesre keverjük.

A tofut felkockázzuk 2 cm-es darabokra, megforgatjuk a keményítőben, egy tepsire szórjuk és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk kb. 15 percre.

Hozzákeverjük a sült tofut a burgundi alapjához, alaposan elkeverjük és beállítjuk az ízeket egy citrom kifacsart levével, valamint ha kell, sóval és borssal. 5 percig még főzzük, aztán eltávolítjuk belőle a fűszernövények ágait, és jöhet a tálalás. Burgonyapürét halmozunk a tányérra, és erre mehet egy jó adag a vegán burgundiból.

vegan-burgundi-ragu
Vegán burgundi ragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Még több klasszikus recept húsmentes változatban:

Vegán Cézár-saláta

Vegán milánói makaróni

Hortobágyi vegán palacsinta

www.streetkitchen.hu

Igen, tudom, olyan nincs, hogy vegán burgundi… De most már van! :D És mennyire finom! Szóval igen, hús nélkül is lehet igazán finom kajákat összedobni, ez pedig egy nagyon jó veganizált változat, szóval adj neki egy esélyt. Puszi!

Hozzávalók

4 főre
4 ek
olívaolaj
300 g
salottahagyma
4 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(140 g/szál)
300 g
barna csiperke
150 g
friss shiitake gomba
150 g
rókagomba
40 g
sűrített paradicsom
1 ek
csípős paprikakrém
40 g
sötét szójaszósz
200 ml
vörösbor
700 ml
víz
10 szál
friss kakukkfű
4 szál
friss rozmaring
6 - 7 db
babérlevél
só, bors
300 g
füstölt tofu
2 ek
keményítő
1 db
citrom leve
A burgonyapüréhez
400 g
burgonya
100 g
margarin

A vegán burgundi ragu első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a finomra aprított salottahagymát és fokhagymát. A répát és a gombákat rusztikus darabokra vágjuk, majd ezt is rádobjuk az alapra és pár perc alatt lepirítjuk. Mehet rá a sűrített paradicsom, a csípős paprikakrém, a szójaszósz és a vörösbor. Közepes lángon 6-7 perc alatt elpároljuk belőle az alkoholt, aztán felöntjük a vízzel és hozzádobjuk a friss fűszereket, a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük. Fedő nélkül közepes lángon addig főzzük, amíg felére redukálódik a folyadék és kissé besűrűsödik, ez 35-40 perc, ennyi idő alatt a nagyobb darabra vágott répák is megpuhulnak. Közben néha megkevergetjük. 

A burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, 2 cm-es kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a margarint, sózzuk és egy habverővel krémesre keverjük.

A tofut felkockázzuk 2 cm-es darabokra, megforgatjuk a keményítőben, egy tepsire szórjuk és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk kb. 15 percre.

Hozzákeverjük a sült tofut a burgundi alapjához, alaposan elkeverjük és beállítjuk az ízeket egy citrom kifacsart levével, valamint ha kell, sóval és borssal. 5 percig még főzzük, aztán eltávolítjuk belőle a fűszernövények ágait, és jöhet a tálalás. Burgonyapürét halmozunk a tányérra, és erre mehet egy jó adag a vegán burgundiból.

vegan-burgundi-ragu
Vegán burgundi ragu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Még több klasszikus recept húsmentes változatban:

Vegán Cézár-saláta

Vegán milánói makaróni

Hortobágyi vegán palacsinta

Ha tetszett a Vegán burgundi ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept