Vegán
Hozzávalók
A palacsintához
- 100 g csicseriborsóliszt
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml cukormentes kókusztej
- 100 + 30 ml szódavíz
- pár csepp folyékony édesítőszer
A töltelékhez
- 1 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- kb. 1 dl víz
- 2 ek sűrített paradicsom
- 150 g füstölt tofu
- ½ csokor petrezselyem
A mártáshoz
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db tv-paprika (90 g/db)
- 2 db paradicsom (50 g/db)
- só, bors
- 1 - 2 tk pirospaprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 dl víz
- 0.25 csokor petrezselyem
- pár csepp folyékony édesítőszer
- 2 ek vegaföl
A tálaláshoz
- 0.25 csokor friss petrezselyem
- 2 ek vegaföl
Hozzávalók
A palacsintához
- 100 g csicseriborsóliszt
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 2 ek olívaolaj
- 100 ml cukormentes kókusztej
- 100 + 30 ml szódavíz
- pár csepp folyékony édesítőszer
A töltelékhez
- 1 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- kb. 1 dl víz
- 2 ek sűrített paradicsom
- 150 g füstölt tofu
- ½ csokor petrezselyem
A mártáshoz
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 db tv-paprika (90 g/db)
- 2 db paradicsom (50 g/db)
- só, bors
- 1 - 2 tk pirospaprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 dl víz
- 0.25 csokor petrezselyem
- pár csepp folyékony édesítőszer
- 2 ek vegaföl
A tálaláshoz
- 0.25 csokor friss petrezselyem
- 2 ek vegaföl
A hortobágyi vegán palacsinta elkészítéséhez először kikeverjük a palacsintatésztát. Ehhez a hozzávalókat egy keverőtálban csomómentesre keverjük és félretesszük amíg elkészítjük a ragut és a mártást.
A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk. Mehet hozzá a felkockázott paprika és paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük pici vízzel, majd ahogy kezdi elfőni a levét, hozzáöntjük a paradicsompürét és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk az aprított petrezselymet és pár csepp édesítőszert is. Addig rotyogtatjuk, amíg teljesen megpuhul, majd összeturmixoljuk a vegaföllel és átszűrjük.
A töltelékhez az olívaolajon lepirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a répát a fűszerek hozzáadásával. Felöntjük egy pici vízzel, majd hagyjuk, hogy elfője a levét. Mehet hozzá az összetört tofu, az aprított petrezselyem, a paradicsompüré és a pirospaprika. Hagyjuk az ízeket összeérni, valamint a ragut besűrűsödni.
Kisütjük a palacsintákat: összedolgozzuk a hozzávalókat, majd egy tapadásmentes serpenyőt kikenünk olívaolajjal, és elkezdjük megsütni a palacsintákat. Amikor megsültek, egyenként megtöltjük őket a töltelékkel és felcsavarjuk.
Jöhet a tálalás: a tányérra kanalazunk a mártásból, ráhelyezünk 2 db palacsintát, meglocsoljuk még egy kis mártással, és a tetejére teszünk egy kis vegafölt. Friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a hortobágyi vegán palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!