A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
Az öntethez
- 150 g kesudió
- 200 ml növényi tej
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 ml juharszirup
- 1 db citrom leve
- 1 ½ ek mustár
- só, bors
Az összeállításhoz
- 120 g gluténmentes kenyér
- 300 g tofu
- só
- 100 g csicseriborsóliszt
- 180 ml víz
- 180 g glutenmentes panírmorzsa
- 20 g kókuszolaj
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 180 g jégsaláta
A tálaláshoz
- sörélesztőpehely
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
Az öntethez
- 150 g kesudió
- 200 ml növényi tej
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 ml juharszirup
- 1 db citrom leve
- 1 ½ ek mustár
- só, bors
Az összeállításhoz
- 120 g gluténmentes kenyér
- 300 g tofu
- só
- 100 g csicseriborsóliszt
- 180 ml víz
- 180 g glutenmentes panírmorzsa
- 20 g kókuszolaj
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 180 g jégsaláta
A tálaláshoz
- sörélesztőpehely
A vegán Cézár-saláta első lépéseként leforrázzuk a kesudiót, és 4 órát hagyjuk puhulni. Ezután leszűrjük, és elkészítjük a Cézár-öntetünket, amihez krémesre turmixoljuk a növényi tejjel, a sörélesztőpehellyel, a fokhagymagerezddel, a juharsziruppal, egy citrom kifacsart levével, a mustárral, valamint sóval, borssal.
A gluténmentes kenyeret felkockázzuk, majd egy air fryerben 180 fokon 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Amíg sülnek, elkészítjük a panírozott tofukockáinkat. A tofut felkockázzuk, és alaposan megsózzuk. A csicseriborsólisztet egy tálban kikeverjük a vízzel, sózzuk, egy másik tálba pedig a gluténmentes panírmorzsát rakjuk. A tofukockákat megmártjuk a csicserilisztes „palacsintatésztában”, majd a gluténmentes morzsában. Mikor a kenyérkockák megsültek mehetnek be a helyükre a bundázott tofukockáink 12 percre, amíg ropogósra sülnek.
Egy serpenyőben felolvasztunk egy kevés kókuszolajat, és alaposan lepirítjuk benne a leszűrt csicseriborsót, majd egy tálba szedjük, sózzuk, borsozzuk, és tálalásig félrerakjuk.
A jégsalátát felaprítjuk, és jöhet az összeállítás. Egy tálban elkeverjük a salátát a csicseriborsóval, és egy jó nagy adag öntettel, de hagyjunk egy keveset a tálaláshoz. Az elkevert salátát kitálaljuk, mehet rá a kenyérkocka, a tofukockák, egy kevés sörélesztőpehely és egy kis plusz öntet, mert miért ne!? 😀
- Előkészítés: 4 óra
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 24-28 perc
Ha tetszett a vegán Cézár-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több saláta:
Quinoasaláta sült zöldségekkel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 27 g
Kalória: 483 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 87.81 g
Szénhidrát: 167.45 g
Zsír: 109.35 g
Kalória: 1930.04 kcal