Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 20 ml étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 1 konzerv lencse (290 g-os kiszerelés)
- 600 ml passata
- 200 ml víz
- 250 g bucatini tészta
- ½ csokor bazsalikom
A kesu-parmezánhoz
- 4 ek sörélesztőpehely
- 30 g kesudió
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 20 ml étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 1 konzerv lencse (290 g-os kiszerelés)
- 600 ml passata
- 200 ml víz
- 250 g bucatini tészta
- ½ csokor bazsalikom
A kesu-parmezánhoz
- 4 ek sörélesztőpehely
- 30 g kesudió
A vegán milánói makaróni elkészítését a paradicsomos raguval kezdjük. Ehhez először felaprítjuk a vöröshagymát, majd egy kevés olajon lepirítjuk. Mikor lepirult, mehet hozzá a reszelt fokhagyma és a felcikkezett gomba. Még 3-4 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét, felöntjük a passatával és a vízzel, és kb. 6-8 percig főzzük.
Közben a tésztát sós, lobogó vízben kb. 7 perc alatt al dentére főzzük. A kesu-parmezánhoz egy aprítógépbe dobjuk a kesudiót és a sörélesztőpelyhet, majd egynemű porrá zúzzuk és félretesszük.
A milánói alapjába beledobjuk a durvára aprított bazsalikomot és még 2 percig rotyogtatjuk. Jöhet is a tálalás: tányérba szedünk egy adag tésztát, megküldjük a milánói szósszal, és alaposan megszórjuk a kesu-parmezánnal.
Tipp: Ha nem használtátok fel az összes kesu-parmezánt, akkor tegyétek légmentesen zárható edénybe, és mehet a hűtőbe! Napokig eláll, és remekül feldobhatjátok vele a zöldséges tésztákat, egytálételeket, de akár a cuccosabb raguleveseket is!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a vegán milánói makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Vegán életmódot folytatsz, de nem szeretnél lemondani a gyerekkori kedvenceidről? Szerencsére nem is kell, csak készítsd el őket állati eredetű hozzávalók nélkül! Ádám igazi klasszikusokat megszégyenítő vegán verzióban tudja elkészíteni még az olyan közkedvelt fogásokat is, mint például a milánói makaróni! De akkor is érdemes tenni velük egy próbát, ha csak szeretnél beiktatni pár húsmentes napot a hétbe, vagy épp vendégségbe várod a vegán barátaidat. Ha ez a recept bejött, próbáld ki a többi vegán finomságot is az oldalunkról!
Carbonara vegán kivitelben, ahogy Ádám készíti