A csokit kockákra törjük, és egy tálban a kókuszzsírral 1 perces intervallumokban megolvasztjuk a mikróban 800 W-on, ügyelve arra, hogy oda ne égessük. Ezután alaposan összekeverjük a kókusztejszínnel, a vaníliaaromával, a kukoricakeményítővel és egy csipet sóval. Kis poharakba porciózzuk őket, és legalább 2 órát állni hagyjuk a hűtőben.
Miután megdermedtek, friss málnával, mentalevéllel és pisztáciával díszítjük.
Végre a vegánoknak sem kell lemondani a csokimousse nyújtotta élvezetekről. Gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel feldobhatjátok ezt a pohárkrémet, én most málnát használtam, de az eper vagy az áfonya is tuti választás lehet.
Hozzávalók
4 főre
170 g
vegán étcsoki
1 ek
kókuszzsír
400 ml
konzerv kókusztejszín
1 tk
vaníliaaroma
2 ek
kukoricakeményítő
1 csipet
só
A díszítéshez
10 - 20 db
friss málna
4 db
mentalevél
tört pisztácia
A csokit kockákra törjük, és egy tálban a kókuszzsírral 1 perces intervallumokban megolvasztjuk a mikróban 800 W-on, ügyelve arra, hogy oda ne égessük. Ezután alaposan összekeverjük a kókusztejszínnel, a vaníliaaromával, a kukoricakeményítővel és egy csipet sóval. Kis poharakba porciózzuk őket, és legalább 2 órát állni hagyjuk a hűtőben.
Miután megdermedtek, friss málnával, mentalevéllel és pisztáciával díszítjük.
Ha tetszett a Vegán csokis pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!