Hozzávalók
A mikrós piskótához
- 50 g vaj
- 45 g holland kakaópor
- 120 g cukor
- 100 ml langyos tej
- 80 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 g csokipasztilla
Az összeállításhoz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 750 ml tej
- 5 - 6 ek cukor
- 300 g barackbefőtt
- 1 tubus tejszínhab
- 0.25 ek cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók
A mikrós piskótához
- 50 g vaj
- 45 g holland kakaópor
- 120 g cukor
- 100 ml langyos tej
- 80 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 g csokipasztilla
Az összeállításhoz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 750 ml tej
- 5 - 6 ek cukor
- 300 g barackbefőtt
- 1 tubus tejszínhab
- 0.25 ek cukrozatlan kakaópor
A mikrós barackos trifle piskótájához a hozzávalókat a csokipasztilla kivételével egy robotgéppel krémesre zúzzuk, majd belekeverjük a csokipasztillát is. Egy kb. 20×15 cm-es mikrózható sütőformába öntjük, és a mikróban 800 W-on 4,5 perc alatt készre sütjük.
A pudingport a tejjel és a cukorral kikeverjük, majd összeforraljuk, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. A barackokat felszeleteljük, 1 db-ot pedig apró kockára vágunk. Egy üvegtálba vagy kehelybe tépkedünk a piskótából, rakunk bele a barackból, és nyakon öntjük egy adag pudinggal, majd ezt megismételjük egészen addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak.
A tetejére tejszínhabot nyomunk és kakaóport szitálunk rá, megszórjuk az apróra vágott barackkal, és fogyasztás előtt hagyjuk teljesen lehűlni a hűtőben.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Hűtés: 1 óra
Ha tetszett a mikrós barackos trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a pohárdesszertek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Sós karamellás almáspite-pohárkrém