Hirdetés

Sós karamellás almáspite pohárkrém

Hozzávalók

Hozzávalók
2
db nagyobb pohárhoz

A karamellszószhoz:

100 g cukor
12 g bourbon vaníliás cukor
70 ml tejszín
1 mk só

A tésztához:

125 g liszt
4 g sütőpor
1 csipet só
40 g porcukor
75 g vaj
1 db tojássárgája
1 tk tejföl

A fahéjas almához:

4 db alma
3 ek cukor
1 ek vaj
2 mk őrölt fahéj
2 ek méz

A krémhez:

250 g mascarpone
250 g ricotta
3 ek porcukor
1 mk fahéj
12 g vaníliás cukor
Hirdetés

Sós karamellás almáspite pohárkrém

Az almáspite az egyik legkirályabb vendégváró süti, ahogy annak minden változatával le tudtok nyűgözni bárkit. Ezt a pohárkrémet például garantáltan imádni fogja mindenki, aki szereti a sós karamellás szószt és a krémes almás pite ízű cuccokat.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
db nagyobb pohárhoz

A karamellszószhoz:

100 g cukor
12 g bourbon vaníliás cukor
70 ml tejszín
1 mk só

A tésztához:

125 g liszt
4 g sütőpor
1 csipet só
40 g porcukor
75 g vaj
1 db tojássárgája
1 tk tejföl

A fahéjas almához:

4 db alma
3 ek cukor
1 ek vaj
2 mk őrölt fahéj
2 ek méz

A krémhez:

250 g mascarpone
250 g ricotta
3 ek porcukor
1 mk fahéj
12 g vaníliás cukor

A karamellszószhoz a cukrot és a vaníliás cukrot karamellizáljuk, majd apránként, folyamatos kevergetés mellett, felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a sót, majd jól átkeverjük és megvárjuk amíg kihűl. Ha túl sűrűnek találnánk, hígítjuk még kevés tejszínnel.

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk, sütőpapíros tepsire morzsolva, kb. 15 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az almához egy serpenyőben összemelegítjük a vajat, mézet, cukrot és fahéjat, majd beleszórjuk a kisebb kockákra vágott, hámozott almát. Kb. 8-10 percig kevergetjük, hogy kissé megpuhuljon és karamellizálódjon az alma. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat és csillagcsöves nyomózsákba töltjük (ez akár elhagyható, simán kanalazva is tökéletes lesz a pohárkrém). A poharak aljára szórunk egy réteg morzsát, erre karamellöntet kerül, majd krém, alma, újra morzsa, öntet, krém, alma, majd a maradék krémmel, morzsával és öntettel díszítjük a pohárkrém tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások