Vegán receptek

Vegánkaralábéfőzelékbazsalikommal

Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 fej
karalábé
3 - 4 db
karalábélevél
700 ml
növényi tej
só, bors
1 db
citrom leve
1 csokor
friss bazsalikom
3 tk
fokhagyma-granulátum
3 ek
étkezési keményítő

Elkészítés

A vegán karalábéfőzelék elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Megpucoljuk a karalábékat, és a héját apróra vágva, a karalábélevelekkel együtt a hagymára dobjuk. Tovább pirítjuk, közben a karalábékat egyforma, apró kockákra vágjuk. A hagymás, karalábéhéjas alapunkat felöntjük a növényi tejjel, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, beleszórjuk a fokhagyma-granulátumot, majd 5-6 percig főzzük. Ezután turmixgépben leturmixoljuk az alapot, és visszaöntjük a lábasba.

Mehetnek a lábasba a karalábékockák, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Mikor a karalábé ressre főtt, két merőkanálnyi levet kiveszünk az alapból, hozzáöntünk egy kevés hideg növényi tejet, és elkeverjük benne a keményítőt. Ezt a keményítős sűrítést a főzelékünk folyamatos kevergetése mellett beleöntjük a lábasba. 3-4 perc után a karalábéfőzelék besűrűsödik, és kész is vagyunk.

Elkészítési idő: 35 perc

vegán karalábéfőzelék bazsalikommal
Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal

Még több karalábéfőzelék:

Lisztmentes karalábéfőzelék

Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal

www.streetkitchen.hu

Nagyon zöld, nagyon tavaszias, növényi alapú karalábéfőzelék, ami nemcsak szemet gyönyörködtető, de brutál ízgazdag is.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
4 fej
karalábé
3 - 4 db
karalábélevél
700 ml
növényi tej
só, bors
1 db
citrom leve
1 csokor
friss bazsalikom
3 tk
fokhagyma-granulátum
3 ek
étkezési keményítő

A vegán karalábéfőzelék elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Megpucoljuk a karalábékat, és a héját apróra vágva, a karalábélevelekkel együtt a hagymára dobjuk. Tovább pirítjuk, közben a karalábékat egyforma, apró kockákra vágjuk. A hagymás, karalábéhéjas alapunkat felöntjük a növényi tejjel, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, beleszórjuk a fokhagyma-granulátumot, majd 5-6 percig főzzük. Ezután turmixgépben leturmixoljuk az alapot, és visszaöntjük a lábasba.

Mehetnek a lábasba a karalábékockák, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Mikor a karalábé ressre főtt, két merőkanálnyi levet kiveszünk az alapból, hozzáöntünk egy kevés hideg növényi tejet, és elkeverjük benne a keményítőt. Ezt a keményítős sűrítést a főzelékünk folyamatos kevergetése mellett beleöntjük a lábasba. 3-4 perc után a karalábéfőzelék besűrűsödik, és kész is vagyunk.

Elkészítési idő: 35 perc

vegán karalábéfőzelék bazsalikommal
Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal

Még több karalábéfőzelék:

Lisztmentes karalábéfőzelék

Zé-féle karalábéfőzelék vega fasírttal

Ha tetszett a Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept