Egy szuper tiramisunak mindig van helye az ünnepi asztalon, de hogy vegán verzióban is működik? Naná, mutatjuk, hogyan készül ez a vegán mézeskalácsos tiramisu pohárkrém!
A kesudiót 8 órára beáztatjuk, majd leszűrjük és egy turmixgépbe dobjuk.
Hozzáadjuk a kókuszolajat, a növényi tejet, majd egy csipet sóval krémesre turmixoljuk.
Egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a felének a levét, a porcukrot, majd hozzákeverjük a vegán tejföl alternatívát is.
A kávét összekeverjük a rummal és a fűszerekkel, és 3-4 percre beleáztatjuk a vegán mézeskalácsokat, amihez a receptet megtaláljátok az SK oldalán.
Közben elkeverjük egy tálban a kakaóport a mézeskalács fűszerkeverékkel.
Így tálaljuk
Fogunk két poharat, ezek aljába rakunk a kesudiós krémből, erre mehet egy beáztatott mézeskalács, majd a kesudiókrém, megszórjuk a fűszeres kakaóporral, erre mehet kesudiókrém, beáztatott mézeskalács, kesudiókrém, fűszeres kakaópor, és ezt addig ismételgetjük, amíg felülre kesudiókrém kerül, végül a fűszeres kakaóporral zárjuk a rétegezést. Díszítésként készíthettek a tetejére mini karácsonyfa alakú vegán mézeskalácsot, majd mehetnek pihenni a hűtőbe.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: minimum 5-6 óra