Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 200 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db zellergumó (300 g/db)
- 3 db burgonya (120 g/db)
- 800 ml zöldségalaplé
- 2 db konzerv kókusztej
- 200 ml növényi tej
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 4 ek gyalult mandula
- 2 ek chiliolaj
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 200 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db zellergumó (300 g/db)
- 3 db burgonya (120 g/db)
- 800 ml zöldségalaplé
- 2 db konzerv kókusztej
- 200 ml növényi tej
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 4 ek gyalult mandula
- 2 ek chiliolaj
Egy lábasban olajat hevítünk, alaposan lepirítjuk rajta a durvára aprított vöröshagymát, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és további 2-3 percig pirítjuk. A zellert és a burgonyát megpucoljuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és szintén beledobjuk a lábasba, ahol alaposan odakapatjuk. Ne ijedjetek meg, ha kicsit jobban megpirulnak, attól lesz karakteresebb ízük. Ezután felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket.
A konzerv kókusztejeket kikeverjük a növényi tejjel. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesalapot botmixerrel simára pürésítjük. Alacsony lángra kapcsolunk, és hozzáadjuk a növényi tejjel kikevert kókusztejet. Elkeverjük, és jöhet a fűszerezés: ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mehet bele kevés chilipor és egy citrom kifacsart leve. Lehúzzuk a lángról, és mielőtt tálalunk, száraz serpenyőben pirítunk egy kevés gyalult mandulát.
A tálaláskor meglocsoljuk a levest chiliolajjal, és megszórjuk a pirított mandulával.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a vegán zellerkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több mindenmentes, vegán receptet kerestek? Segítünk a választásban: ezeket tuti, hogy imádni fogjátok!
Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból