A tofut minimum 1 órát préseljük 2 vágódeszka között úgy, hogy nehezék van a vágódeszka tetején (pl. egy fazék víz). A tofut a préselés után leszárítjuk, kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a hozzá való fűszerekkel és 1 evőkanál olajjal, és hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a mártást.

A tetszőleges darabokra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát és chilit 5-6 percig magas hőmérsékleten pirítjuk az olajon, majd rátesszük a fűszereket, és így folytatjuk tovább még 1-2 percig. Ezután jöhet rá a cukor és paradicsompüré, megint 1-2 perc pirítás, majd rárakjuk a konzerv paradicsomot is, és 5 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Turmixgépbe tesszük, pürésítjük, és ha szükséges, egy kevés vizet tehetünk hozzá, ezután még 5 percig rotyogtatjuk, ízlés szerint sózzuk.
A tofut 2 evőkanál olajon magas hőfokon aranybarnára pirítjuk, majd belekeverjük a mártásunkba. Basmati rizzsel és friss korianderrel tálaljuk, ha szeretnénk, egy kis vegán joghurtot is tehetünk rá.
