Vegán receptek

Vegánzabpalacsinta

Vegán zabpalacsinta

Hozzávalók
A tálaláshoz
200 g
gluténmentes, apró szemű zabpehely
2 db
érett banán
240 ml
növényi tej
2 tk
vaníliaaroma
2 tk
sütőpor
3 ek
rizsszirup
40 ml
olívaolaj
1 csipet
2 db
citrom reszelt héja
1 db
vegán tejföl
(150 g-os kiszerelés)
20 g
porcukor
30 g
áfonya
30 g
málna
20 g
dió

Elkészítés

A vegán zabpalacsinta elkészítéséhez a zabpehelyből 160 g-ot lisztállagúvá darálunk egy késes aprítóban. Hozzáadjuk az érett banánokat, a növényi tejet, a vaníliaaromát, a sütőport, a rizsszirupot, 10 ml olívaolajat, a csipet sót és 1 db citrom reszelt héját, majd krémesre turmixoljuk. A végén hozzáadjuk a maradék zabot, elkeverjük és félretesszük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és közepes lángon tartjuk, hogy ne legyen túl forró a serpenyőnk. Két-három evőkanálnyi masszát szedünk a serpenyőbe, elkenjük, hogy szép kör alakú legyen, és oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Óvatosan megfordítjuk, mert azért lágyabb, mint egy sima amerikai palacsinta.

Közben kikeverjük a vegán tejfölt a másik citrom reszelt héjával és a porcukorral.

Amikor készen vannak a palacsinták, egymásra pakoljuk őket, a tetejét megküldjük a citromos vegaföllel, megpakoljuk a friss bogyós gyümölcsökkel, majd megszórjuk aprított dióval.

vegan-zabpalacsinta-5
Vegán zabpalacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ezek a receptek is el fogják csavarni a fejed:

Házi rizstej

Vegán banános amerikai palacsinta

Gluténmentes tiramisu-pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Gluténérzékeny vagy? Ennél egy jó amerikai palacsintát? Akkor nem kell tovább keresgélni, mert ez a recept tökéletes lesz!

Hozzávalók

10 - 12 darabhoz
A tálaláshoz
200 g
gluténmentes, apró szemű zabpehely
2 db
érett banán
240 ml
növényi tej
2 tk
vaníliaaroma
2 tk
sütőpor
3 ek
rizsszirup
40 ml
olívaolaj
1 csipet
2 db
citrom reszelt héja
1 db
vegán tejföl
(150 g-os kiszerelés)
20 g
porcukor
30 g
áfonya
30 g
málna
20 g
dió

A vegán zabpalacsinta elkészítéséhez a zabpehelyből 160 g-ot lisztállagúvá darálunk egy késes aprítóban. Hozzáadjuk az érett banánokat, a növényi tejet, a vaníliaaromát, a sütőport, a rizsszirupot, 10 ml olívaolajat, a csipet sót és 1 db citrom reszelt héját, majd krémesre turmixoljuk. A végén hozzáadjuk a maradék zabot, elkeverjük és félretesszük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és közepes lángon tartjuk, hogy ne legyen túl forró a serpenyőnk. Két-három evőkanálnyi masszát szedünk a serpenyőbe, elkenjük, hogy szép kör alakú legyen, és oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz. Óvatosan megfordítjuk, mert azért lágyabb, mint egy sima amerikai palacsinta.

Közben kikeverjük a vegán tejfölt a másik citrom reszelt héjával és a porcukorral.

Amikor készen vannak a palacsinták, egymásra pakoljuk őket, a tetejét megküldjük a citromos vegaföllel, megpakoljuk a friss bogyós gyümölcsökkel, majd megszórjuk aprított dióval.

vegan-zabpalacsinta-5
Vegán zabpalacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ezek a receptek is el fogják csavarni a fejed:

Házi rizstej

Vegán banános amerikai palacsinta

Gluténmentes tiramisu-pohárkrém

Ha tetszett a Vegán zabpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept