Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
- 150 g jázminrizs
- 600 ml víz
- 1 csipet só
- 1 ½ ek rizsszirup
- 2 tk vaníliaaroma
Hozzávalók
- 150 g jázminrizs
- 600 ml víz
- 1 csipet só
- 1 ½ ek rizsszirup
- 2 tk vaníliaaroma
A házi rizstejhez a rizst bő vízben felrakjuk főni, majd mikor megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
@streetkitchenhu Házi rizstej 🍚🥛 #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #rizstej @adamhorvath ♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio
A kihűlt rizst kb. 60 másodpercig turmixoljuk a vízzel és a többi hozzávalóval, majd az így kapott folyadékot egy pelenkán, textilen vagy növényitej-szűrőn átszűrjük, hogy felfogja a fennmaradt darabkákat, és így egy krémes tejhelyettesítőt kapunk.
Hűtőben kb. 3-4 napig áll el, tökéletesen használható kávéba, müzlihez vagy akár sütikbe és krémekbe tej helyett.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Hűtési idő: min. 60 perc
Ha tetszett a házi rizstej receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!