Street Kitchen

Brokkolissajtgolyó

Brokkolis sajtgolyó

Hozzávalók
Hozzávalók 21 golyóhoz
300 g
brokkolirózsa
220 g
reszelt trappista sajt
120 g
reszelt füstölt sajt
1 db
tojás
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
bő olaj a sütéshez
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
4 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
3 adag
tartármártás

Elkészítés

A brokkolis sajtgolyó elkészítéséhez először a brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk és egy aprítógépben morzsalékosra daráljuk. Ezt egy nagy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a tojást és a fűszereket. Masszát gyúrunk belőle és 35 g-os golyókat formázunk.

Előkészítünk egy panírpályát és megforgatjuk őket először a lisztben, majd a felvert tojásban, a zsemlemorzsában és újra a tojásban, majd megint a zsemlemorzsában. 

Az olajat egy lábasban 170-180 fokosra melegítjük, majd szép aranybarnára sütjük benne a fasírtokat, egyszerre 3-4 darabot. 

Én egy alap tartármártással tálaltam, de bármilyen mártogató fullos hozzá. Pakolhatjuk wrapekbe, szendvicsekbe vagy húsos fasírt helyett kínálhatjuk főételként is.

brokkolis-sajtgolyo
Brokkolis sajtgolyó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A brokkoli tökéletes alapja lehet egy húsmentes menünek, hozunk is néhány hasonló tippet, ha vega ételeket kívánsz:

Káposztafasírt

Sárgaborsóhummusz

Karfiolpörkölt

www.streetkitchen.hu

A legjobb brokkolifasírt, ami igazából egy fullos sajtgolyó. Ha nem szereted a brokkolit, ebbe a fasírtba úgy el tudod rejteni, hogy észre sem veszed. A vegáknak mindenképp ajánlom, hogy próbálják ki, eskü, ez lesz a legújabb kedvencük.

Hozzávalók

21 golyóhoz
Hozzávalók 21 golyóhoz
300 g
brokkolirózsa
220 g
reszelt trappista sajt
120 g
reszelt füstölt sajt
1 db
tojás
só, bors
2 tk
fokhagyma-granulátum
bő olaj a sütéshez
A panírozáshoz
100 g
finomliszt
4 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
3 adag
tartármártás

A brokkolis sajtgolyó elkészítéséhez először a brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk és egy aprítógépben morzsalékosra daráljuk. Ezt egy nagy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot, a tojást és a fűszereket. Masszát gyúrunk belőle és 35 g-os golyókat formázunk.

Előkészítünk egy panírpályát és megforgatjuk őket először a lisztben, majd a felvert tojásban, a zsemlemorzsában és újra a tojásban, majd megint a zsemlemorzsában. 

Az olajat egy lábasban 170-180 fokosra melegítjük, majd szép aranybarnára sütjük benne a fasírtokat, egyszerre 3-4 darabot. 

Én egy alap tartármártással tálaltam, de bármilyen mártogató fullos hozzá. Pakolhatjuk wrapekbe, szendvicsekbe vagy húsos fasírt helyett kínálhatjuk főételként is.

brokkolis-sajtgolyo
Brokkolis sajtgolyó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A brokkoli tökéletes alapja lehet egy húsmentes menünek, hozunk is néhány hasonló tippet, ha vega ételeket kívánsz:

Káposztafasírt

Sárgaborsóhummusz

Karfiolpörkölt

Ha tetszett a Brokkolis sajtgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept